СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОДА: БОРОТЬБА З COVID-19, РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН ТА ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН

Обговорення злободенного питання – готовності закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 – розпочало селекторну нараду, яку провів голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Участь у нараді взяв голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук.

З вказаного питання доповіла Наталія Одарій-Захар’єва – директор Департаменту здоров’я Одеської ОДА, за словами якої, за останній тиждень, порівняно з попереднім, загальний рівень захворюваності на COVID-19 зріс більше ніж у 2 рази  (5423  випадки  проти 2492) переважно за рахунок дитячого населення, де ріст – у 5 разів (603  проти 121), серед дорослого населення зростання захворюваності в 2 рази.  Доповідач надала статистичну інформацію щодо вакцинації населення та показників щодо заключних декларацій з сімейними лікарями, назвала причини ускладнення епідемічної ситуації та вказала, що в Одеській області затверджено 28 закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації дорослого населення на гостру респіраторну хворобу із загальною кількістю виділених ліжок – 3615.

Про стан роботи з опрацювання звернень громадян за підсумками 2021 року доповіла Інна Попазова – начальник відділу роботи із зверненнями громадян, яка поінформувала, що впродовж 2021 року обласною держадміністрацією опрацьовано 3598 заяв, скарг та пропозиції.

За територіальною ознакою, переважна більшість надійшла до Одеської ОДА від мешканців м. Одеси – 1574 (43,75 %) від загальної кількості звернень та Одеського району – 515 (14,31 %). За змістом звернень, то більше всього їх стосувалось тематики соціального захисту та комунального господарства – 919 та 468 відповідно.

З питання щодо державного регулювання цін на продовольчі товари, які мають істотну соціальну значущість доповіла Лілія Круковська – заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, яка зазначила, що на період дії карантину запроваджено державне регулювання цін на певний перелік продовольчих товарів, а саме: хліб житньо-пшеничний, батон, крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого ґатунку, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку), молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), олія соняшникова, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча) та масло вершкове жирністю 72,5 % шляхом встановлення граничного рівня торговельної надбавки в розмірі не вище 10 відсотків до оптово-відпускної ціни. Перевірити дотримання суб’єктами господарювання вимог Порядку декларування зміни цін на товари можна ознайомитись в Реєстрі  роздрібних цін за посиланням https://surl.li/dkkw.

У результаті розгляду всіх питань надано відповідні доручення.

Перейти до вмісту