Прогресивна ветеранська політика та її якісна реалізація – зона відповідальності органів влади перед кожним та кожною, хто повертається з війни у цивільне життя.

Сьогодні начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак обговорив з керівниками громад району реалізацію ветеранської політики.

Серед основних питань були: інформаційно-консультативна підтримка, психологічне відновлення, медобслуговування ветеранів та ветеранок, навчання та перекваліфікація, допомога у відкритті власної справи, забезпечення житлом, вшанування подвигу та пам’яті загиблих військових.

Керівникам громад наголошено, що чинним законодавством передбачено створення структурних підрозділів з питань ветеранської політики в кожній територіальній громаді.

“Ставимо зазначене питання на контроль, і через місяць перевіримо неухильне виконання Постанови Кабінету Міністрів України, адже ветеранська політика – один із пріоритетів Уряду.

Також з метою налагодження діалога між ветераном і його сім’єю та державою, громадою, роботодавцем, у громадах мають працювати спеціальні уповноважені особи – помічники ветеранів, які будуть фасилітаторами між ветеранами та органами влади.

Умовно кажучи, вони будуть починати із зустрічі на автостанції, коли він або вона повертаються додому. Помічник ветерана – фахівець в громаді, який здійснює індивідуальний супровід ветеранів та сприяє ветеранам у реалізації їх можливостей, прав, гарантій, пільг.

Його головним завданням є всебічна допомога і сприяння Захисникам та Захисницям у повноцінній адаптації до мирного життя. Маємо робити все необхідне, аби забезпечити інтеграцію ветеранів у суспільство», – зазначив Олександр Гринчак.

Перейти до вмісту