Відбувся Форум відновлення Одещини «Трансформація. Оздоровлення. Реабілітація»

Сьогодні в Одесі, за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який активно залучений до процесів відновлення та відбудови Одеської області, відбувся Форум відновлення Одещини «Трансформація. Оздоровлення. Реабілітація». Це другий захід на півдні України про відновлення та післявоєнний розвиток медичних послуг регіону.

👥️️ Серед учасників форуму представники влади та органів місцевого самоврядування, лікарень, медичних центрів, санаторно-курортних комплексів, студенти медичних університетів, а спікери – провідні експерти у сфері медицини, науковці, лікарі, практики бізнесу, представники державних та місцевих органів влади, громадських організацій.

Ключові теми форуму:

✅️ Потенціал Одеської області в організації ефективної системи надання медичної та реабілітаційної допомоги;

✅️ Оздоровлення та реабілітація: доступність послуг;

✅️ Одеська область як інвестиційно привабливий регіон та центр реабілітації і оздоровлення.

💬 «Здоров’я та працездатність нації – головні складові процесів відновлення та відбудови України після війни, але створювати можливості та умови потрібно вже зараз. Адже після нашої Перемоги перед медичними закладами стоятиме місія – оздоровити та реабілітувати наших захисників і захисниць, людей, які ціною свого здоров’я тримають мирне небо над нами. Наше спільне завдання – дати їм все найкраще: передові технології, професійний та людяний підхід. Ми усвідомлюємо, що з кожним днем війни все більше воїнів потребуватимуть медичних послуг, і галузь має бути до цього готова. Зрештою, якісного відновлення, оздоровлення та реабілітації потребуватимуть усі люди в нашій державі, адже війна наклала свій відбиток на кожного. Тут важливі правильні підходи, кваліфіковані кадри, належні умови й потрібне обладнання. У цих питаннях підтримка міжнародних партнерів нас лише підсилить. Тому комунікуємо на всіх можливих рівнях. І сьогоднішній Форум, дійсно став потужною експертною платформою для обміну досвідом і напрацюванню рішень щодо процесів реабілітації, обговоренню важливих питань та презентації успішних кейсів та потенційних проєктів» – відзначив Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук.

Перейти до вмісту