Начальник Одеської РВА Юрій Крук взяв участь в роботі Міжнародного форуму «Безпека. Інтеграція. Потенціал. Форум відновлення Одещини»

Форум був організований в рамках роботи з розробки Плану відновлення та Стратегії розвитку Одеського регіону.

Форум, в рамках спільного візиту в Україну, разом з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, відвідали Міністри закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, Данії – Ларс Люкке Расмуссен, Естонії – Маргус Цахкн, Ісландії – Тордіс Гілфадоттір, Литви – Габріелюс Ландсбергіс, Норвегії – Аннікен Вітфельдт, Швеції – Тобіас Більстрьом та Заступник Державного секретаря МЗС Фінляндії Кая Зауер.

«Я щиро радий вітати справжніх друзів із країн Північної Європи та Балтії в Одесі. Не пригадую, щоб була колись в Одесі така кількість глав МЗС одночасно. Якщо це вперше, то ми раді встановити новий стандарт. І не дарма початок візиту відбувся на конференції з відновлення Одеської області. Це чіткий сигнал. І я дуже радий, що міністри відгукнулися на мою пропозицію взяти участь у конференції», – сказав Дмитро Кулеба перебуваючи в Одесі.

Відкрив форум в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков, який у своєму виступі наголосив, що він є логічним продовженням ще одного важливого заходу, Міжнародного Саміту міст та регіонів, який відбувся за участі Президента України Володимира Зеленського, минулого тижня в столиці, де представники 17 країн підписали угоди та меморандуми щодо своєї участі у відновленні нашої країни після завершення війни. Борис Волошенков нагадав учасникам форуму, що серед підписантів у Києві була і Одеська область, яка тим самим визначила орієнтири щодо процесу відновлення регіональної економіки за участі французьких та польських партнерів.

«Таким чином нами зроблені перші кроки в осмисленні напрямків та глибини проведення відновлювальних робіт. Адже сьогодні Україна одночасно повинна вирішувати низку найважливіших завдань, які не можна відкладати на потім: повоєнна відбудова, повернення людей, відновлення економіки та реалізація нової регіональної політики. Саме сьогодні буде презентовано і розкрито потенціал унікальних для регіону активів, будуть визначені пріоритетні напрями відновлення області, напрацьовані ініціативи для розвитку людського капіталу, логістики, агропромислового комплексу та сформовані інноваційні рішення в галузі промисловості» – сказав в.о.голови Одеської ОДА.

В Одеському морському торговельному порту, ознайомившись

з динамікою реалізації Чорноморської зернової ініціативи, Міністри закордонних справ країн Північної Європи та Балтії ясно дали зрозуміти, що позиція їх держав ствердна щодо того, що цю ініціативу важливо продовжувати і розширювати.

«Форум – це одна з перших ластівок, в умовах воєнного стану, яка дає старт активній робота зі стратегічного планування відновлення області та масштабному процесу розробки стратегії повоєнної відбудови та розвитку Одещини. І подальша робота з розробки Стратегії відновлення та розвитку відбуватиметься з урахуванням думки громадськості, бізнесу, навчальних закладів, органів місцевого самоврядування та зацікавлених осіб. Тож переконаний, що попереду у нас ще дуже багато роботи, але ми впевнено та злагоджено працюємо на Перемогу!» – відзначив Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту