АПАРАТНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ РДА: ПИТАННЯ ВАКЦИНАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ ТА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ГРОМАДЯН

На апаратній нараді Одеської райдержадміністрації, яка пройшла під головуванням очільника Одеської РДА Юрія Крука, обговорили результати проведення конкурсів з перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування й проблемні питання якості послуг пасажирських перевезень.  

Доповів з цього питання Володимир Хитренко – начальник Управління з питань інфраструктурного розвитку територій ОдРДА, який також поінформував щодо змін до транспортного законодавства в сфері організації пасажирських перевезень.   

«Щодо результатів проведеного конкурсу, то серед 45 об’єктів, що були винесені на розгляд конкурсного комітету – 9 це приміські автобусні маршрути, які функціонують в межах Одеського району. Переможцем конкурсу на право обслуговування маршруту № 998 «с. Порт – Визирка – Одеса» визнано підприємство ПП «ТАНА»; маршрут № 99 «Чорноморськ – Промринок 7 кілометр» – підприємство ТОВ «Чорномор транспортна компанія»; на маршруті № 540 «Хлібодарське – Одеса» – підприємство ТОВ «Авто Комфорт плюс». Також по двум маршрутам № 3 «Петродолинське – Овідіополь» та № 5 «Надлиманське – Овідіополь» залишився діючий перевізник ТОВ «Овідіопольавтотранс», – зазначив начальник Управління з питань інфраструктурного розвитку територій ОдРДА Володимир Хитренко. 

За словами доповідача, на території району функціонує 12 автовокзалів та автобусних станцій. Маршрутна мережа приміських автобусних маршрутів загального користування Одеського району складається з 85 маршрутів, з них 3 маршрута сезонні та працюють лише у літній час з метою забезпечення перевезення пасажирів до курортних селищ Одеського району. Ці перевезення щоденно забезпечують 12 автомобільних перевізників.  

Щодо стану вакцинації населення в Одеському районі доповів  В’ячеслав Лозов – начальник управління соціально-гуманітарного розвитку ОдРДА, який надав статистичну інформацію щодо рівня захворюваності і темпів вакцинації в розрізі кожної громади Одеського району.  

За словами доповідача, в Одеському районі із категорії 60+ підлягають вакцинації  308 024 осіб. Станом на 21 лютого вакциновано першою дозою 138 866 особи – 45 %, дві дози отримали – 128 091 (42 %). Всього госпіталізовано 12 904 осіб віком 60+, що складає 5 %. Смертність серед літніх людей від COVID-19  складає 3 120 (1 %). У категорії 12-17 років – 81 901 осіб, станом на 21 лютогощеплено 2748 особи першою дозою (4 %), двома дозами – 3 % (2385 осіб).

Також було названо найнижчі показники темпів вакцинації населення 60+, дітей 12-17 років та лідери серед громад району. 

За підсумками наради голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук доручив рекомендувати головам громад звернути увагу на питаннях компенсації за пільгові перевезення, відповідальному за цей напрямок підрозділу ОдРДА – активно співпрацювати з відповідним департаментом облдержадміністрації та громадами щодо контролю якості послуг, які надають перевізники населенню. А також вчергове наголосив на необхідності організувати ефективну роботу з населенням щодо вакцинації, яка убереже від тяжких наслідків хвороби, особливо слід звернути увагу на вакцинацію вікової групи 60+.

Перейти до вмісту