АПАРАТНА НАРАДА ОДА: ЗАЙНЯТІСТЬ НАСЕЛЕННЯ ТА ГОТОВНІСТЬ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ДО КОНТРАКТУВАННЯ З НСЗУ

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук взяв участь у черговій апаратній нараді, яку провів голова Одеської ОДА Сергій  Гриневецький. На порядку денному обговорили два питання: стосовно зайнятості населення в регіоні та перспективи контрактування закладів охорони здоров’я з Національною службою охорони здоров’я.

Про результати роботи Одеського обласного центру зайнятості у 2021 році доповів Директор ООЦЗ Сергій Гаценко.

За словами доповідача, у 2021 році послугами Одеської обласної служби зайнятості скористалися 49 тис. безробітних осіб. Темпи реєстрації у порівнянні з 2020 роком зменшились.

Роботу за сприянням служби отримали майже 22 тис. осіб, з них 15 тис. безробітних.

За видами економічної діяльності, найбільше безробітних громадян працевлаштовано у сільському господарстві (37%), у сфері торгівлі (10,5%), у державному управлінні й обороні (10,2%), у сфері освіти (7,8%), у переробній промисловості (6,7%), у сфері охорони здоров’я (6,5%).

Про стан готовності закладів охорони здоров’я області до контрактування з Національною службою здоров’я України доповів Директор Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ Дмитро Самофалов.

З 1 квітня 2020 р. основним джерелом отримання коштів з державного бюджету для закладів, що надають спеціалізовану, високоспеціалізовану та екстрену медичну допомогу є виключно договір з НСЗУ. На медичній субвенції залишився лише вузький перелік медичних закладів.

Доповідач розповів про новий механізм, який пришвидшить укладання договорів закладами, щоб програма медичних гарантій діяла з 01 січня 2022 року, а також про важливі зміни  в процедурі. «НСЗУ не буде укладати договори  з медзакладами на пакети, які передбачають одночасно стаціонарне лікування та первинну медичну допомогу», – зазначив Дмитро Самофалов.

Крім того, посилюються вимоги до лікарень, які претендують надавати пріоритетні послуги за договором з НСЗУ. Зокрема, якщо у 2021 році заклад надав кількість медичних послуг менше за мінімально необхідний рівень, НСЗУ не буде укладати договір з такими лікарнями.

Доповідач також зазначив, що відбулись значні збільшення тарифів.

В особливому фокусі – пріоритетні напрями стаціонарного лікування – інсульти, інфаркти, онкологія. Це дозволить лікарням закуповувати необхідні якісні ліки, покращувати умови перебування пацієнта в лікарні, створювати гідні умови праці для медичних працівників.

Загалом по Одеській області заплановано фінансування закладів Первинної та Спеціалізованої медичної допомоги в обсязі 6,6 млрд.грн.

Перейти до вмісту