ОПЕРАТИВНА НАРАДА ОДРДА З ПИТАНЬ РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ ЗАХИСТУ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ

Оперативна нарада, яку провів голова Одеської РДА Юрій Крук, була присвячена стану виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про окремі питання реалізації державної політики у сфері захисту державного кордону».

Про ситуацію по відведенню земельних ділянок Доповів начальник 25 прикордонного загону Державної прикордонної служби України Володимир Гідзула.

За словами доповідача, потреба у відведені 50-ти метрової смуги складає 69 га, розташованих на 94 ділянках, 73 з яких перебуває у приватній власності, 12 – у комунальній власності та 9 у державній власності.

«Триває опрацювання документів по цим земельним ділянкам. Деякі з проблемних питань будемо підіймати на рівні облдержадміністрації, це стосується ділянок, розташованих на території національного парку та земель лісництва», – відмітив Володимир Гідзула.

Керівники Маяківської, Біляївської та Яськівської громад доповіли про стан організації робот з підготовки до передачі відповідних земельних ділянок Державній прикордонній службі України.

За підсумками наради голова ОдРДА Юрій Крук доручив створити міжвідомчу робочу групу з питань облаштування державного кордону в межах Одеського району Одеської області, розробити детальний план передачі земельних ділянок у постійне користування ДПС України.

У разі необхідності вжити заходів щодо організації роботи стосовно викупу, примусового відчуження земельних ділянок, які перебувають у приватній власності та подальшої їх передачі у постійне користування органам Державної прикордонної служби України, підготовки пропозицій з облаштування лінії прикордонних інженерних споруд державного кордону на земельних ділянках вздовж державного кордону шириною 30-50 м в межах Одеського району.

Перейти до вмісту