СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОДА ЗА УЧАСТІ ГОЛІВ РДА ТА ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді за участі голів РДА та територіальних громад, яку провів голова Одеської ОДА Сергій  Гриневецький.

З першого питання порядку денного стосовно можливих джерел фінансування з Державного бюджету проектів розвитку Одеської області доповіла директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Марина Зінченко.

За словами доповідача для Одеської області затверджено субвенцій та програмних коштів  на реалізацію шости програм соціального спрямування на загальну суму  7,6 млрд.грн., трьох програм розвиткового характеру на загальну суму  1,5 млрд.грн.

Доповідач зазначила, що перед тим як відпрацьовувати можливість залучення коштів державного бюджету 2022 року, необхідно провести аналіз стану виконання державних програм та субвенцій.

Так, станом на 01.01.2022 використано 9 431,0 млн.грн. (91,1% до загального обсягу), до державного бюджету повернуто 131,9 млн.грн   (1,3 % до загального обсягу). Найбільші невикористані суми  субвенцій з місцевого бюджету – на освітні програми, на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я, на реставрацію об’єктів культурної спадщини.

Голова ОДА Сергій Гриневецький доручив вжити заходів щодо недопущення повернення коштів державних програм та субвенцій у 2022 році.

Стосовно другого питання щодо стану готовності органів управління та підпорядкованих сил цивільного захисту до ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій зимового періоду в Одеській області, вирішено наступне:

– продовжити роботу згідно вимог відповідного Плану заходів;

– при загрозі виникнення або виникненні надзвичайних ситуацій (подій) організувати оповіщення населення та через засоби масової інформації проводити роз’яснювальну роботу щодо дотримання заходів безпеки;

– здійснювати заходи щодо створення, утримання та поповнення матеріальних резервів тощо;

– додатково відпрацювати алгоритм взаємодії з усіма причетними службами щодо оперативного реагування;

– провести уточнення розрахунків сил і засобів та спільно з підпорядкованими підрозділами Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю організувати виконання заходів щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків на річках Дністер та Дунай.

Перейти до вмісту