КРАЩЕ – ПОПЕРЕДИТИ ПОДІЮ, НІЖ ДОЛАТИ НАСЛІДКИ

«З кожної надзвичайної ситуації та події ми маємо робити висновки, які у майбутньому дозволять не лише ефективно спрацювати, а й попередити ситуацію», – наголошує начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак.

Під час робочої наради у селищі Авангард були підняті актуальні безпекові питання для Одеського району, звернуто увагу на превентивну діяльность у сфері пожежної та екологічної безпеки, розглянуто правила поведінки на водних об’єктах в умовах війни та правила поводження з відходами.

У заході взяли участь керівник Департаменту екології Одеської ОВА Ірина Шатохіна, керівництво Одеського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області, Нижньодністровського національного природного парку, Управління лісового господарства та профільні керівники РВА.

Були підняті важливі питання екологічного стану водних ресурсів на території Одеського району, порушення порядку надання водних об’єктів у користування, а саме: використання водних об’єктів без договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом та без оновленого паспорту водного об’єкта.

Заслухані доповіді про:

• дотримання правил пожежної безпеки та взаємодії під час ліквідації надзвичайних подій, ситуацій;

• заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ, сільгоспугідь, земельних ділянок, зайнятих стихійними сміттєзвалищами у літній період 2024 року;

• проблемні питання, які виникають у сфері управління відходами;

• заходи з ліквідації та запобігання утворенню стихійних сміттєзвалищ.

На жаль, відома інформація, що у деяких громадах району є певні проблеми із дотриманням правил та норм чинного законодавства, що призводить до надзвичайних ситуацій та, іноді, до загибелі людей.

«Голови громад мають проводити роботу із населенням та контролювати вимоги законодавства в межах всіх делегованих Державою повноважень», – підкреслив начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак.

Наступна нарада з головами громад району передбачає розгляд контролю цих питань, а також питань, розгляд яких має на меті попередження винесення на засідання обласної робочої групи «Прозорість і підзвітність».

Перейти до вмісту