Шановні одесити та мешканці Одеського району!

Чорне море штормить: такі погодні умови підвищують мінну небезпеку. Ворожі вибухонебезпечні предмети можуть дрейфувати вздовж узбережжя. Також є загроза детонації мін та викидання їх на берег.

‼️Сьогодні, спершу вранці, неподалік одного з пляжів Одещини у воді вибухнули дві міни, тип яких не вдалось встановити. Потім вдень здетонували ще дві міни. Одна вибухнула у тому ж районі, де й дві попередні, іншу – винесло неподалік Одеси на самий край води. Внаслідок цього пошкоджено дачний будинок. Люди не постраждали.

❗️Вкотре закликаю усіх пам’ятати про мінну небезпеку та бути максимально уважними і обережними. У разі виявлення морської міни або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати.

Чорне море залишається небезпечним, а мінна загроза – надзвичайно високою адже вона посилена наслідками техногенної повені після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. У море принесло багато вибухонебезпечних предметів. До того ж провокативна поведінка країни-терориста в акваторії Чорного моря може призвести до додаткового збільшення мін.

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук

Перейти до вмісту