Начальник Одеської РВА Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді за участі голів районних військових адміністрацій та голів територіальних громад, яка пройшла сьогодні під головуванням Начальника Одеської ОВА Олега Кіпера

Ключові питання порядку денного:

✅️ Ефективність спрямування коштів місцевих бюджетів Одеської області за підсумками їх виконання у І-му півріччі 2023 року;

✅️Презентація Спроможної мережі закладів охорони здоровʼя Одеського Госпітального округу;

✅️ Стан процесів деколонізації в районах області з урахуванням останніх змін до чинного законодавства.

Начальник Одеської РВА доповів про загальну ситуацію в районі та про наслідки нічної атаки противника ударними БПЛА по обʼєктам портової інфраструктури Одеського району.

💬 «Наразі працює робоча комісія з обстеження пошкоджених об’єктів, оцінюються збитки та збираються відповідні заяви від мешканців приватних будинків щодо надання матеріальної допомоги. Всього, на данний час, постраждало 27 приватних будинків, оцінка збитків по господарюючим субʼєктам, які зазнали удару з боку противника також знаходиться на контролі» – повідомив Юрій Крук .

Також Начальник Одеської РВА зазначив, що на контролі районної влади продовжує залишатись питання щодо

санітарно-епідеміологічного стану на території Одеського району та стану забруднення акваторії Чорного моря внаслідок руйнування Каховської ГЕС.

По завершенню обласної селекторної наради Юрій Крук провів нараду з поточних питань з головами громад Одеського району, за результатами якої були надані відповідні протокольні доручення.

Зокрема, Начальник Одеської РВА, вчергове наголосив головам громад, щодо неухильного виконання відповідного указу Президента щодо утримання та вільного доступу до захисних споруд цивільного захисту, укриттів та бомбосховищ незалежно від форм власності. Також необхідно посилити роботу в напрямку створення та облаштування найпростіших укриттів подвійного призначення, така робота нарешті триває.

Перейти до вмісту