Начальник Одеської РВА Юрій Крук з робочим візитом відвідав Біляївську, Яськівську та Маяківську громади

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук з робочим візитом відвідав Біляївську, Яськівську та Маяківську громади. Перш за все побував в Біляївській багатопрофільній лікарні. Адже цей медичний заклад розглядається як кластерна лікарня у концепції формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я Одеської області.

«Керівництвом області і держави поставлені завдання, спільно з обласним Департаментом охорони здоров’я, відпрацювати всі кроки і сформувати в районі спроможну мережу закладів охорони здоров’я. На сьогодні, пріоритетним напрямком в Біляївській громаді має бути надання якісних та своєчасних медичних послуг для населення. Адже Біляївська лікарня – одна з найбільших лікарень в області щодо кількості пацієнтів, яким надається допомога – 120 000 людей. І важливо, що тут є колектив, який має достатній професійний рівень. Тому перше, над чим треба зосередитись місцевій владі – це замовлення та розробка проектно-кошторисної документації, що дозволить розпочати і провести комплекс ремонтних та відновлювальних робіт в лікарні. Тож спільно з головою громади Михайлом Бухтіяровим обговорили та узгодили подальші економічні та юридичні кроки роботи. Адже більшість приміщень не ремонтувалися, здається, від моменту будівництва закладу. Також обов’язковою умовою має бути забезпечення медичного закладу всіма критеріями щодо цивільного захисту з дотриманням вимог безбар’єрності» – сказав Начальник Одеської РВА.

В рамках візиту до Біляївської лікарні, Юрій Крук передав перші три багатофункціональних ліжка для потреб медзакладу, які Одеський район отримав в якості гуманітарної допомоги, від благодійного фонду «Здоровʼя та люди» і громадської організації «Сімейний клуб 2 в 1».

Також Начальник Одеської РВА ознайомився з роботою амбулаторій загальної практики–сімейної медицини в селах Яськи та Троїцьке Яськівської громади, і побував в амбулаторії села Градениці, що входить в систему Біляївського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Одеського району.

В Троїцькому ліцеї Юрій Крук перевірив наявність і стан укриття, яке оснащене за усіма безпековими вимогами, а в Маяківській громаді відвідав «Містечко імунізації», де проходили заходи приурочені до тижня імунізації.

Спільно з головою громади Віктором Дяченком визначили подальші плани дій щодо залучення молоді, випускників медичних університетів та коледжів, до роботи саме в центрі Маяківської громади, з наданням їм не тільки робочого місця з гідною зарплатою, а й житла, як для молодих спеціалістів.

Перейти до вмісту