Начальник Управління соціального захисту населення Одеської РВА Оксана Вербицька взяла участь в презентації проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом /СНПК»

Метою проєкту є створення комплексної системи підтримки людей, які постраждали від сексуального насильства під час війни. Постраждалі отримують необхідну соціально-правову та психологічну допомогу з урахуванням міжнародного досвіду та регіональних особливостей.

З 2022 року в Одеській області розпочато роботу по створенню мережі медичних кабінетів доступності з надання комплексної медичної допомоги жінкам. З початку року такі ж кабінети запрацювали в Одесі та незабаром запрацює в Доброславі. На черзі відкриття кабінету в Біляївці Одеського району.

Також незабаром в Одесі розпочне роботу Центр допомоги врятованим для ВПО. Фахівці цього Центру допомагатимуть постраждалим від домашнього насильства та сексуального насильства, пов’язаного з війною, отримати комплексну спеціалізовану підтримку, передбачену Національним планом дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на регіональному та місцевих рівнях“, – зазначає Оксана Вербицька.

Перейти до вмісту