Церемонія підписання Меморандуму між містами Одеса та Венеція

Сьогодні Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук був запрошений на церемонію підписання Меморандуму між містами Одеса та Венеція, що урочисто пройшла у великій залі Одеської міської ради.

В розмові з мером міста Венеція Луїджі Бруньяро Начальник Одеської РВА Юрій Крук подякував італійській стороні за таку потужну та дуже необхідну підтримку Одеси, яку надала Італія щодо включення до списку ЮНЕСКО об’єктів культурної спадщини, зокрема історичного центру Морської столиці України.

«Це знакова подія для всіх одеситів, що тим самим дає змогу захистити культурне надбання Одеси, до створення кого долучились й представники Італії та зберегти його від загарбників, які неодноразово спрямовували свої ракети на наше прекрасне місто. Одеса, як і Венеція – перлини біля моря і потужні портові міста, які мають спільну історію. Адже як відомо багато найкрасивіших будівель Одеси збудовано саме італійцями, і не тільки архітекторами, а й італійськими будівельниками, про що свідчать і донині венеціанські елементи. Біля джерел театральної Одеси також стояли італійці, які багато десятиліть задавали тон у театральному житті Південної Пальміри прекрасним репертуаром. То ж важливість підписання меморандуму між нашими містами є надзвичайною! Переконаний, ми зможемо налагодити потужне співробітництво не тільки в культурній, соціальній та туристичній сферах, а й в торговельній та морській» – відзначив начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту