ОДЕСУ ВІДВІДАЛА ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ЮНЕСКО

Сьогодні Одесу відвідала генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азулє, яка перебуває з візитом у нашій країні.

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук, спільно з керівництвом області та міста, представниками дипломатичного корпусу та Почесними громадянами міста, взяв участь в офіційній церемонії відкриття інформаційної таблички, присвяченої включенню Історичного центру Одеси до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

«Я хочу привітати всіх одеситів тому, що саме ви захищаєте місто і захищаєте його красу. І мова йде не лише про те, що було зроблено з початку війни, але й роки та століття до цього – та робота, яку ви робили, аби зберегти красу вашого міста для наступних поколінь. Хай місто буде збережено і надалі!», – сказала генеральний директор ЮНЕСКО.

У розмові з Одрі Азулє, Юрій Крук відзначив, що її візит відбувається у символічний для нашого міста день – 69-ту річницю членства України в ЮНЕСКО і є сильним сигналом подальшої активної міжнародної співпраці з Одесою у науковій, освітній та культурній сферах.

«Ми надзвичайно цінуємо солідарність ЮНЕСКО і особливо таку потужну та дуже необхідну підтримку Одеси. Висловлюю подяку за рішення включення до списку ЮНЕСКО об’єктів культурної спадщини, зокрема історичного центру Морської столиці України – це знакова подія для всіх одеситів. Адже це дасть змогу захистити культурне надбання Одеси й зберегти його від загарбників, які неодноразово спрямовували свої ракети на наше прекрасне місто» – наголосив Начальник Одеської РВА.

Під час офіційної церемонії, Одрі Азулє разом з І-ю заступницею Міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою, передали Одеському міському голові Геннадію Труханову сертифікат ЮНЕСКО, який раніше було отримано в Парижі, про внесення історичного центру міста Одеси до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Також генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азулє оглянула ряд визначних місць Одеси, зокрема побувала біля Потьомкінських сходів, прогулялась Приморським бульваром повз Одеську міську раду і відвідала Одеський національний академічний театр опери та балету.

Перейти до вмісту