Вакцинальний автобус курсує громадами Одеського району

В Одеському районі триває активна інформаційна кампанія щодо вакцинації проти Covid-19 та рутинної імунізації.

В рамках чергового візиту в громади, до Маяківської амбулаторії, були доставлені бажаючі отримати щеплення від дифтерії, правця, грипу, COVID-19 та інших інфекційних захворювань, яким можна запобігти шляхом вакцинації.

“За підтримки Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, ми зі спеціалістами, маємо можливість відвідувати на вакцинальному автобусі, який Міністерство охорони здоров’я України передало до Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб, громади нашого району і проводити там вакцинацію. Зазначу, що всі необхідні вакцини у медиків є в наявності” – відзначив Начальник відділу охорони здоров’я Одеської районної військової адміністрації Анатолій Приказюк.

Нагадаємо, що вже 5 років Маяківський центр первинної медико-санітарної допомоги якісно надає медичні послуги жителям громади. До складу медцентру входять 4 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, які щоденно обслуговують понад 150 осіб.

“З 2019-го року Маяківська амбулаторія знаходиться в сучасному новозбудованому приміщенні за програмою Президента «Велике будівництво». В амбулаторії, перш за все врахувано всі необхідні умови для маломобільних груп населення. Також є 2 кабінети сімейного лікаря, кабінет щеплення, маніпуляційний, перев’язувальний і лабораторний кабінети. Всі приміщення повністю оснащені необхідним медичним обладнанням та сучасними меблями. Первинна медична допомога, п’яти сімейними лікарями, надається жителям Маяківської територіальної громади. А тут наразі мешкає більше 11 тисяч людей. З лікарями первинної ланки заключено 8341 декларацію” – розповів Начальник відділу охорони здоров’я Одеської РВА Анатолій Приказюк.

Також, в цей день, Одеський район відвідали і студенти І-го курсу Одеського національного медичного університету. Майбутні медики мали чудову можливість ознайомитися в Маяках із особливостями роботи лікарів «первинки», оглянути пункти щеплень, маніпуляційний кабінет, побачити роботу мобільної бригади екстреної медичної допомоги. А в Біляївській багатопрофільній лікарні їм продемонстрували роботу відділень та операційного блоку.

За словами Анатолія Приказюка, медики Одеського району поділилися власним досвідом роботи зі студентами, особливо своїми напрацюваннями, у сфері медицини, в період розпалу пандемії коронавірусу та війни.

Перейти до вмісту