Заступник начальника ОдРВА Аркадій Мкртичян особисто проінспектував місця компактного проживання та оцінив стан готовності для розміщення внутрішньо переміщених осіб

На виконання протоколу селекторної наради Одеської ОВА з заступниками голів районних військових адміністрацій з соціально-гуманітарних питань головуванням заступник начальника ОдРВА Аркадій Мкртичян особисто проінспектував місця компактного проживання та оцінив стан готовності для розміщення внутрішньо переміщених осіб У Южненській міській, Фонтанській сільській та Визирській сільській територіальних громадах Одеського району.

«Рятуючись від війни, майже 5 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами. Значна кількість ВПО проживає в Одеському районі Одеської області. Одеською РВА активно продовжується проведення інспекцій до місць компактного поселення внутрішньо переміщених осіб з метою контролю за додержанням їх конституційних прав і свобод. Встановлено, що адміністраціями закладів у взаємодії з місцевими органами влади приділяється особлива увага дотриманню прав внутрішньо переміщених осіб, зокрема, в частині доступу до освіти, медичних послуг, отримання соціальних виплат, наданню правової допомоги. Підтверджено наявність відповідних умов для тривалого проживання внутрішньо переміщених осіб. Ведуться ремонтні роботи для забезпечення додаткових місць на території громад Одеського району. З метою усунення наявних недоліків складено звіти та надано відповідні рекомендації місцевим органам влади», – зазначає за результатами виїздів заступник начальника ОдРВА Аркадій Мкртичян.

Перейти до вмісту