День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Щороку 14 грудня ми вшановуємо героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які 36 років тому завершили будівництво саркофага над 4-им енергоблоком Чорнобильської АЕС. Це день самовідданих та мужніх людей, яким вдалося захистити не тільки нашу державу, але й увесь світ від радіаційного забруднення. Скільки б часу не пройшло, ми завжди будемо пам’ятати інженерів, шахтарів, енергетиків, будівельників, лікарів, водіїв та військових – усіх, хто, отримуючи великі дози опромінення, пішов тоді не тільки за наказом, а й за покликом серця, аби врятувати людство.

І незважаючи на те, що цивілізований світ пам’ятає та усвідомлює усі загрози «мирного атому», питання ядерної безпеки, на жаль, знову стало актуальним. Російський агресор нехтує історією, здоровим глуздом і загрожує застосувати ядерну зброю, не усвідомлюючи усіх жахливих наслідків. Але жодні методи знесилення українського народу не подіють.

Тож сьогодні низько схиляємо голови перед тими, хто став прикладом самопожертви, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь

Перейти до вмісту