В Одеському районі за ініціативи Одеської районної військової адміністрації проходив Марафон «Ярмарок вакансій», який до початку повномасштабної агресії РФ проводився лише двічі на рік Державним Центром Зайнятості.

Одеський район був першим серед усіх районів Одеської області, який ввів цей захід у період воєнного стану аби надати внутрішньо переміщеним особам можливість знайти роботу та облаштуватись у таку скрутну годину. За феноменальними результатами першого марафону очільник Одеської ОВА Максим Марченко оцінив роботу Одеського району та поставив задачу провести подібні заходи в усіх районах області, наголосивши: «Якщо не знаєте як це робити – спитайте в Юрій Крука».

Спершу, було прийнято рішення провести марафон «Ярмарок вакансій» у 3 локаціях: м. Одеса, м. Біляївка та м. Южне. Проте, усвідомівши високу ефективність подібних заходів, усі 22 територіальні громади долучились до ініціативи та змогли за 1 день перевиповнити план та провести ярмарок не в 3, а у 8 локаціях одночасно: Одеська, Біляївська, Южненська, Овідіопільська, Нерубайська, Дачненська, Красносільська, Доброславська.

З 18 по 29 листопада 2022 року за попередніми підрахунками за участі Державного Центру Зайнятості, марафони відвіали понад 3,000 осіб, 400 з яких змогли знайти роботу. Крім того, за прикладом Доброславської ТГ нам вдалося долучити не тільки внутрішньо перміщених осіб (362 особи), а й місцевих безробітних (30 осіб, яким також вдалося працевлаштуватись). Усі, хто приймав участь у марафонах отримали пакунки із продуктами першої необхідності та харчування.

«Таким чином, завдяки злагодженій роботі, професійності та мотивованності Одеського району внутрішньо премщені особи та місцеві безробітні змогли знайти новий життєвий напрямок, нову работу та шанс жити нормальним життям, маючи необхідні для цього ресурси» – зазначає за підсумками марафону заступник начальника Одеської районної військової адміністрації Аркадій Мкртичян.

Перейти до вмісту