СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОВА: ПИТАННЯ ВЗАЄМОДІЇ ОРГАНІВ ВЛАДИ, ЕКОНОМІЧНІ ТА СОЦІАЛЬНІ ПИТАННЯ

Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді, яку провів начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Розпочалась нарада з доповідей начальників районних військових адміністрацій Одеської області щодо поточної ситуації в кожному районі.

«Всі 22 громади району знаходяться в постійній комунікації з оперативним штабом Одеської районної військової адміністрації та виконують поставлені завдання. Основні підприємства району, малий та середній бізнес поступово відновлюють свою роботу. На території району утворені логістичні центри у всіх громадах, в яких створюються запаси продуктів харчування. Наразі на складах понад 400 тонн продуктів», – зазначив начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Про організацію взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування з військовим командуванням доповів Сергій Готко – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОВА, який запропонував певну модель та алгоритм співпраці задля кращої поінформованості щодо надзвичайних подій, що можуть трапитись на території області. Надав інформацію щодо новий механізм призначення командирів добровольчих формувань тергромад тощо.

Про заходи щодо активізації економічної діяльності в регіоні в умовах воєнного стану доповів Дмитро Радулов – директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА, який назвав впроваджені кроки в цьому напрямку роботи та надав статистичну інформацію в розрізі районів. Зокрема, доповідач вказав, що запущено роботу найбільшого ринку «7 км» та значної частини великих підприємств, серед яких: «Гармаш», «Ені Фудз», «Онісс», «Евріка», «Гурман», «Куліндоровський комбінат».

Про стан соціального захисту внутрішньо переміщених осіб доповіла Тетяна Дементьєва – директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА, яка зазначила, що станом на 11 квітня поточного року для взяття на облік до уповноважених осіб громад, ЦНАПів або органів соціального захисту звернулось за статусом 25811 осіб, з них 8912 дітей та 962 особи з інвалідністю. За словами доповідача, допомога у вигляді виплат для ВПО виплачується за повний місяць незалежно від дати за її отриманням. Термін подачі заяв на отримання допомоги вимушеним переселенцям Урядом подовжено до 30 квітня.

В результаті розгляду даного питання начальник Одеської ОВА Максим Марченко надав доручення начальникам районних військових адміністрацій налагодити роботу щодо бронювання працівників через Центри комплектування та соціальної підтримки.

Також очільник ОВА зауважив, що розміщення переселенців має бути організовано рівномірно на території всіх районів.

Перейти до вмісту