СЕЛЕКТОРНА НАРАДА В ОДЕСЬКІЙ ОВА: МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ ВИКОНАНО, АГРАРІЇВ ОДЕЩИНИ ЗАКЛИКАЛИ ДОЛУЧИТИСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ІНІЦІАТИВИ «САДИ ПЕРЕМОГИ»

Сьогодні, 12 квітня, начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук взяв участь у селекторній нараді, яку провів начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко з головами районних військових адміністрацій, територіальних громад, районних рад та міськими головами міст обласного значення.
Стан проведення весняно-польових робіт, програма для аграріїв «Сади перемоги», наповнення та використання місцевих бюджетів, – ключові питання, обговорені сьогодні на селекторній нараді.
Щодо першого питання, директор департаменту фінансів Одеської ОВА Марина Зінченко повідомила, що місцеві бюджети виконано, та закликала органи місцевого самоврядування, органи виконавчої влади спільно з податковими органами активізувати роботу з платниками податків щодо необхідності їх сплати до бюджетів усіх рівнів в повному обсязі. Доповідачка наголосила, що при цьому фінансування видатків на заробітну плату, енергоносії та інші захищенні видатки забезпечено у повному обсязі.
Стосовно стану проведення весняно-польових робіт інформувала Алла Стоянова, директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА, яка відзначила, що незважаючи на тяжку ситуацію в країні, аграрії Одещини з бойовим духом сумлінно виконують свої обов’язки щодо закладання продовольчої безпеки регіону.
У цьому році посів озимих культур виконано на 102% у порівнянні з минулим. В цілому посівна і весь комплекс весняно-польових робіт проводяться в штатному режимі, відповідно до плану заходів і буде завершено до 1 травня поточного року.
Доповідачка також поінформувала, що кілька днів тому вступила в дію всеукраїнська ініціатива «Сади Перемоги», спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування ресурсів для вирощування сільськогосподарської продукції задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Ініціатива включає консультаційну підтримку громадам та домогосподарствам щодо організації ініціативи «Сади Перемоги», ефективного городництва, зберігання та переробки вирощеної продукції, а також комунікаційні заходи, спрямовані на заохочення кожної українки та українця долучитися до вирощування овочів, фруктів, зернових вдома.
Постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2022 року №346 «Про внесення змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» дозволено фінансувати за кошти місцевих бюджетів придбання насіннєвого матеріалу, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, послуг, пов’язаних з виробництвом сільськогосподарської продукції.
Більше інформації про ініціативу «Сади Перемоги» можна дізнатися за посиланням: https://www.sadyperemohy.org/.
В результаті розгляду питань начальник Одеської ОВА Максим Марченко надав доручення начальникам районних військових адміністрацій продовжити роботу щодо посилення контролю за дотриманням податкового законодавства, а також сприяти залученню аграріїв Одещини до нових законодавчих ініціатив.

Перейти до вмісту