ОСНОВНІ НАПРЯМКИ РОБОТИ ОДЕСЬКОЇ РДА У 2022 РОЦІ ОБГОВОРИЛИ НА КОЛЕГІЇ ОдРДА.

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук провів колегію Одеської райдержадміністрації, яка пройшла сьогодні, 16 лютого, за участю представників територіальних громад Одеського району.

На початку наради перший заступник голови Одеської РДА Євгенія Абрамова поінформувала щодо напрямків роботи, на яких райдержадміністрація зосередить свою увагу та питаннях, які мають бути вирішені у територіальних громадах.

«Серед організаційних заходів для районної державної адміністрації поки актуальним залишається питання розміщення райдержадміністрації, її структурних підрозділів, проведення ремонту приміщень, фінансування утримання. Необхідно створити служби (підрозділи) забезпечення організаційної роботи та внутрішньої політики, які б опікувались питаннями суспільно-політичного стану в громадах; робота служб у справах дітей має бути налагоджена, приділивши при цьому увагу питанням створення дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, придбанню житла для дітей-сиріт, а також забезпечення дотримання прав дітей в сім’ях, які опинились в складних життєвих умовах. До кінця 2022 року в громадах мають бути створені ЦНАПи. Звертаю увагу на те, що ЦНАП – це не кімната, в якій ви розмістили кілька столів з працівниками, а система організації надання адміністративних послуг, у тому числі соціального характеру. Наразі проводиться проектування будівель ЦНАПів Чорноморською міською та Вигодянською сільською громадами. Обов’язково ЦНАПи мають з’явитися до кінця року в Дальницькій та Дачненській громадах», – зазначила перший заступник голови ОдРДА Євгенія Абрамова.

За словами доповідача, одним з пріоритетних напрямків роботи Одеської РДА є формування соціально-економічних показників розвитку Одеської області через реалізацію державних програм на території району. Президентом України запроваджено реалізацію у 2022 році низки амбітних програм, які мають бути реалізовані. Насамперед це програми: «Велике будівництво», «Велика реставрація», «Велика термомодернізація», «Зелена країна», «Модернізація шкільних харчоблоків», «Доступні кредити 5-7-9 %», «Українська мрія» (іпотека під 5 % на купівлю житла, електроавтівки, здобуття освіти/перекваліфікації).

«В рамках програми «Велике будівництво» на території Одеського району заплановано проведення капітального ремонту в одній школі (Надлиманської ЗОШ І-ІІІ ступенів), двох садочках (в селищі Олександрівка, міста Чорноморськ та м. Одеса, пров. Пестеля, 4) та двох спортивних об’єктах (стадіону ОЗОШ № 25 у м. Одеса та в Одеській спеціальній школі №93 Одеської обласної ради). В рамках проекту «Велика реставрація» будуть виконуватись роботи на чотирьох об’єктах району («Нова біржа» Одеської обласної філармонії», «Палац Потоцьких» (Одеський художній музей), «Палац Абази» (Одеський музей західного і східного мистецтва), будівля Старої Біржі (будівля Одеської міської ради)). В рамках проекту «Велика термомодернізація» планується утеплити багатоповерхові будинки в таких містах, як Южний, Чорноморськ, Одеса. На особливому контролі голови Одеської обласної державної адміністрації перебувають об’єкти з проектування та будівництва автомобільної дороги в обхід Республіки Молдова в районі Паланки, проектування мостового переходу через Дністровський лиман, роботи з проектування повітряної лінії (ПЛ) 330 кВ «Новоодеська – Арциз» вздовж автомобільної траси «Одеса-Рені», частина якої пройде по території Одеського району», – поінформувала Євгенія Абрамова.

В ході обговорення питання забезпечення соціально-економічних показників вказано, що важливим бюджетоутворюючим джерелом є ПДФО, який сплачується з офіційної заробітної плати. Тому питання легалізації заробітної плати, а саме, офіційне працевлаштування та розмір заробітної платі – важливі напрямки роботи виконавчих органів кожної громади та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

«Ще одним напрямком роботи райдержадміністрації є контрольна робота, а саме проведення перевірок виконання виконавчими органами місцевих рад делегованих повноважень. У 2021 році перевірили Вигодянську та Великодальницьку громаду, у 2022 році плануємо перевірити 12 громад. Цей рік має стати повноцінним роком роботи на розвиток громад, на покращення добробуту мешканців району та підвищення показників Одеської області», – резюмувала перший заступник ОдРДА Євгенія Абрамова.

Перейти до вмісту