КОНСОЛІДАЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА, СТВОРЕННЯ І ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ, ЗАХОДИ ІЗ ПІДГОТОВКИ ГРОМАДЯН ДО НАЦІОНАЛЬНОГО СПРОТИВУ – ТЕМИ СЕЛЕКТОРНОЇ НАРАДИ.

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій селекторній нараді, яку провів Борис Волошенков – перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації.

Борис Олексійович доповів про невідкладні заходи з консолідації українського суспільства та про створення і функціонування системи територіальної оборони, належного ресурсного забезпечення заходів із підготовки громадян до національного спротиву.

Про ресурсне забезпечення системи територіальної оборони доповіла заступник директора Департаменту фінансів Одеської облдержадміністрації Світлана Худик.

«Депутати Одеської міської ради вже сьогодні прийняли рішення щодо виділення коштів на потреби територіальної оборони, в тому числі 67 млн грн на 2022 рік. Тому ще раз наголошую на необхідності найближчим часом провести сесії на місцях та зарезервувати кошти в залежності від можливості кожної громади на потреби тероборони. Щодо розташування батальйону Одеського району, то місце вже визначено»,- зазначив голова Одеської РДА Юрій Крук.

Про проведення заходів на виконання Указу Президента України від 14.02.2022 № 53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» доповів Микола Бішляга – керівник апарату Одеської облдержадміністрації, який поінформував, що відтепер в Україні щорічно 16 лютого буде відзначатись День єднання.

З нагоди свята мають бути здійснені відповідні заходи, зокрема: підняття Державного Прапору України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, виконання о 10.00 Державного Гімну України, прискорення створення і функціонування системи територіальної оборони, належного ресурсного забезпечення заходів із підготовки громадян до національного спротиву тощо.

Перейти до вмісту