АПАРАТНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій апаратній нараді Одеської облдержадміністрації, яка пройшла під головуванням очільника Одеської ОДА Сергія Гриневецького.

В ході наради поінформовано, що згідно з указом Президента України № 53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» та встановлення 16 лютого в Україні Дня єднання, мають бути здійснені відповідні заходи, зокрема: підняття Державного Прапору України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, виконання о 10.00 Державного Гімну України, прискорення створення і функціонування системи територіальної оборони, належного ресурсного забезпечення заходів із підготовки громадян до національного спротиву тощо.

Про хід впровадження системи документообігу «АСКОД» в апараті Одеської обласної державної адміністрації та її структурних підрозділах доповів Станіслав Ніколайчук – начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації обласної держадміністрації.

Доповідач поінформував щодо проведених заходів задля впровадження вищевказаної системи та надав відповідну статистичну інформацію. Актуальність впровадження СЕД «АСКОД» обумовлюється необхідністю термінової побудови регіональної системи публічного управління, у тому числі в ланках управління область-район-територіальна громада.

Про стан реалізації державної політики у сфері освіти в частині забезпечення якості освітньої діяльності на території Одеської області доповіла Марина Малік – керівник управління Державної служби якості освіти в Одеській області, яка повідомила про повноваження управління служби, проведений інституційний аудит, напрями за якими здійснювалось оцінювання освітніх і управлінських процесів, позитивні аспекти та проблемні питання, сертифікацію вчителів тощо. За словами доповідача, протягом 2021 року проведено 13 інституційних аудитів закладів загальної середньої освіти, до складу експертних груп входять працівники управління Служби, представники КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» та освітяни області.

Про результати діяльності Південного офісу Держаудитслужби у 2021 році та пріоритетні напрямки діяльності на 2022 рік доповіла Наталія Стоянова – начальник Південного офісу Держаудитслужби, яка повідомила, що проведено 12 державних фінансових аудитів та протягом січня-грудня 2021 року підрозділами апарату Південного офісу Держаудитслужби проведено 616 заходів державного фінансового контролю: 60 ревізій; 27 перевірок закупівель; 12 державних фінансових аудитів; 517 моніторингів закупівель. Доповідач детально зупинилась на кожному з видів перевірок та поінформувала щодо виявлених порушень.

Окрім вказаних питань голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький акцентував увагу на продовженні підготовки до відзначення 90-річчя Одеської області, відповідні урочистості перенесені на 20 травня.

Перейти до вмісту