В ГРОМАДАХ ОДЕЩИНИ БУДУТ ПРАЦЮВАТИ МОБІЛЬНІ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНІ ЦЕНТРИ

Інклюзивно-ресурсні центри семи громад районів Одещини та обласний тренінговий центр інклюзивних технологій отримали сьогодні ключі від унікальних автомобілів спеціального призначення для задач інклюзії.

Кожен автомобіль обладнаний дидактичними матеріалами для проведення корекційної роботи логопеда, психолога та дефектолога.  Обладнання є універсальним, підходить для обстеження, корекції, навчальної діяльності дітей різного віку та з різними особливостями розвитку.

Керівникам ІРЦ вручив ключі від мобільних інклюзивно-ресурсних центрів голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський.

Голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук привітав керівників ІРЦ с отриманням нових мобільних інклюзивно-ресурсних центрів і висловив подяку фахівцям, які надають корекційні послуги дітям з особливими освітніми потребами. «Ваші знання і досвід  допомагають діткам з особливими потребами і їх родинам долати соціальну ізольованість. Впевнений, такі мобільні центри допоможуть надавати системний психолого-педагогічний супровід  усім діткам, які цього потребують. І віддаленість сімей від ІРЦ тепер не буде на заваді отриманню належної фахової допомоги» – наголосив Юрій Крук.

В Одеському районі мобільний інклюзивно-ресурсний центр переданий КУ “Інклюзивно-ресурсний центр” Доброславської селищної ради, який надає послуги 206 діткам від 0 до 18 років, родини яких проживають у чотирьох громадах – Доброславській та Фонтанскій Одеського району та Курисівській, Коноплянскій  Березівського району.

Для довідки:

   У 2021  році інклюзивне навчання організоване  у 526 закладах  освіти Одещини у 1561   класі (групі)  для 2375  осіб з особливими освітніми потребами за різними нозологіями.

В  області утворено розгалужену мережу інклюзивно – ресурсних центрів, наразі їх 40, та Одеський обласний центр підтримки інклюзивної освіти на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради».

З 2020 року працює  тренінговий центр інклюзивних технологій, який створено на базі обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради». Центр забезпечує підтримкою і методичною допомогою дітей з особливими освітніми потребами, їх батьків, педагогічних працівників та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів області.

Перейти до вмісту