АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ДЛЯ ОБЛАСТІ ОБГОВОРЕНО НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій апаратній нараді Одеської облдержадміністрації, яку провів очільник Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Про державні програми і заходи можливі для реалізації в Одеській області, та стан підготовки і затвердження обласних цільових програм соціально-економічного та культурного розвитку регіону доповів Олег Коровкин – заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації.

Доповідач зазначив, що профільним департаментом сформовано перелік із 84 загальнодержавних програм і заходів на загальну суму 538,0 млрд грн. На реалізацію 29 програм в обласному бюджеті на 2021 рік передбачалось фінансування у сумі 1 167,3 млн грн, з яких станом на 01.01.2022 фактично виділено 922,9 млн грн або 79,0 % передбаченого обсягу. Найбільші обсяги коштів спрямовано на реалізацію програм соцсфери (42,6 % загального обсягу), зокрема: «Здоров’я Одещини», «Соціальний захист населення в Одеській області», тощо. За словами доповідача, на 2022 рік затверджено 30 програм, заплановано отримати – 2,9 млн грн, потреба в коштах по регіональних програмах з обласного бюджету на 2022 рік складає 894,4 млн грн.

Про стан поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин на території Одеської області та про проведену роботу в цьому напрямку доповів Дмитро Савалюк – заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

За словами доповідача, в минулому році, здійснено роботи зі збирання та перезатарення 52,2 тонн ХЗЗР з території м. Біляївка – 8,0 т, с. Майори – 27,0 т, с. Вигода – 15,0 т та з території с. Мирне – 2,0 т. Станом на 01.01.2022 року на території області залишилось орієнтовно 436,1 тонн ХЗЗР, з них в Одеському районі – 172,2 т. Як було зазначено, одним із складних та проблемних місць накопичення ХЗЗР є бункер могильника біля с. Алтестове Одеського району.

Про результати діяльності Головного управління Держгеокадастру в Одеській області у 2021 році та планові завдання на 2022 рік доповідала Надія Гребенюк – начальник Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, яка у своїй доповіді надала інформацію щодо стану виконання процедури нормативної грошової оцінки земель територіальними громадами області, структури земель державної власності та зазначила, що Одеська область стала лідером виконання робіт з державної інвентаризації земель України Проінвентаризовано 48,9 тис. га земель, з них земель: сільськогосподарського призначення – 9,5 тис. га, водного фонду – 37,9 тис. га, промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики, оборони та іншого призначення – 1,5 тис. га. За словами доповідача, нагальними питаннями залишаються: встановлення меж населених пунктів, проведення нормативно-грошової оцінки земель та інвентаризація земель.

З останнього питання порядку денного наради про ремонтно-будівельні та проєктні роботи на дорогах державного значення Одещини у 2022 році доповів Дмитро Рибалка – начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області, за словами якого, відповідно до плану фінансування дорожнього господарства у 2022 році затверджено фінансування у загальному розмірі 1 млрд 896,7 млн грн, з введеням в експлуатацію 35,7 км автодоріг, у т.ч. для об’єктів будівництва, реконструкції, капітального і поточного середнього ремонтів 1 млрд 373,5 млн грн, поточного дрібного ремонту і експлуатаційного утримання мережі автомобільних доріг – 523,2 млн грн.

Доповідач, надав інформацію щодо стану виконання робіт на різних об’єктах, зокрема стану будівництва мосту через Сухий Лиман на автомобільній дорозі М-27 Одеса-Чорноморськ та під’їзду до Одеського морського порту, капітального ремонту ділянки протяжністю 229,7 км дороги М-05 Київ – Одеса.

В результаті розгляду всіх питань порядку денного наради було надано відповідні доручення.

Перейти до вмісту