ГЛАВА ДЕРЖАВИ В ОДЕСІ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ЗАСІДАННІ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД

Президент України Володимир Зеленський в рамках дводенного робочого візиту в Одеську область відкрив засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави.

В засіданні взяли участь голови облдержадміністрацій, голови обласних рад, очільники міст та голови окремих РДА.

Свою промову Президент почав з оптимістичної новини – Україна наразі відновлює свій науковий флот, що надасть нашим науковцям можливість долучатись до світових дослідницьких програм. Президент сповістив  про амбітні плани наростити науковий флот країни до 36 суден, 12 з яких океанські, льодового класу. «Саме стільки суден становив науковий флот України у 1991 році» – пояснив символізм кількості суден Володимир Зеленський. «За 30 років незалежності ми втратили всі 36 суден» – додав Президент.

З вітальним словом до Конгресу звернувся Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андрес Кифер. В своїй промові він зауважив, що світова криза, пов’язана з пандемією, поставила світ перед економічними та соціальними викликами, які потребують виробітки спільної стратегії їх подолання. І Україна в цьому процесі відіграє важливу роль.  

Вагому частину засідання Конгресу було присвячено темі протидії пандемії COVID-19 та проблемам, з якими стикаються всі регіони країни під час чергової хвилі захворювань. Володимир Зеленський звернув особливу увагу Міністра охорони здоров’я, голів обласних державних адміністрації на необхідність нарощування темпів вакцинації, неприпустимості невчасних виплат лікарям, які гарантувала держава, на своєчасне і повне забезпечення лікарень киснем.

Друге важливе питання, яке обговорили на засіданні Конгресу – збереження тарифів на опалення для населення на рівні минулого року, що було закріплено Меморандумом між НАК «Нафтогаз» та очільниками міст України.

З цього приводу Голова президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Андрій Єрмак в своєму виступі наголосив на тому, що газу в Україні достатньо, щоби пройти цей опалювальний сезон. Керівник Офісу Президента зазначив, що пріоритетом держави є забезпечення комфорту і тепла в домівках українців. «І за це вони не повинні платити більше» – додав Андрій Єрмак.

Очільники всіх областей доповіли конкретні дані по регіонам стосовно заходів протидії пандемії та початку опалювального сезону, запевнили в контрольованості ситуації.

Торкнулися учасники засідання й питання  перебігу реалізації Програми Президента «Велике Будівництво» та перспективи проведення в Одесі Всесвітньої виставки «ЕКСПО2030».

Також триває робота над оновленням портової інфраструктури, про що доповів Міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Цей напрямок передбачає комплексний підхід, який включає як концесію та залучення приватних інвесторів в портову інфраструктуру так і участь держави у розвитку портового господарства.

Під час засідання Конгресу  була презентована окрема Стратегія розвитку міста Одеса. Над Стратегією за завданням Голови Держави вже декілька місяців працює Одеська обласна, міська влада, Офіс Президента разом з Кабінетом Міністрів із залучення урбаністів і експертів. Мета проєкту –  зробити «туристичну перлину» з оновленим історичним центром, зручними транспортними розв’язками, комфортною набережною, трасою здоров’я тощо.

«Конгрес є ефективним майданчиком для обговорення важливих питань в форматі  прямої комунікації між центральною, місцевою владою та громадами. Він дає можливість зробити набагато більше для розвитку і трансформації регіонів, нашої країни, для підвищення комфорту і безпеки людей»- зазначив голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук.

Після завершення засідання Конгресу Президент оглянув автомобільну дорогу загального користування державного значення М-28 Одеса — Южний — М-14, ознайомився з роботою Одеського національного художнього  музею.

На наступний день запланований візит Глави держави до міста Ізмаїл, де Володимир Зеленський ознайомиться з роботою об’єктів, побудованих та реконструйованих за Програмою «Велике будівництво»: Ізмаїльський Палац спорту (об’єкт «Реконструкція незавершеного будівництва загальноосвітньої школи по вул. Івана Франка у м. Ізмаїл під спортивну школу»), приймальне відділення комунального некомерційного підприємства Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльська міська центральна лікарня»

Перейти до вмісту