ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ І НС ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ

Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Одеської райдержадміністрації було присвячене епідеміологічній ситуації та встановленню «жовтого» рівня епіднебезпеки поширення COVID-19 на території Одеського району Одеської області.

Виконуючий обов’язки начальника управління соціально-гуманітарного розвитку Одеської районної державної адміністрації Віталій Лозов доповів про динаміку щеплення населення, зокрема про ситуацію з вакцинацією працівників закладів освіти.

За даними які надав доповідач на території Одеського району працюють 23  ЦПМСД (центри первинної медико-санітарної допомоги), 43 тимчасові пункти щеплення, 54 мобільних бригади обслуговує населення передусім там, де немає тимчасових стаціонарних пунктів. У м. Одесі щодня працює 21 Центр масової вакцинації населення.

Станом на 22.09.2021 року на території Одеського району за даними лабораторного центру зареєстровано в середньому 12% населення, яке отримало 2 дози вакцини.

До трійки громад–лідерів увійшли: Яськівська (42%), Дачненська (21%), Одеська (14%).

Найгірші показники вакцинації зафіксовано у таких громадах: Вигодянська (1%) та по 2% в Авангардівській, Доброславській, Таїрівській та Візирській.

Станом на 22.09.2021 кількість закладів освіти Одеського району, де понад 80% персоналу має документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, складає:

  • заклади загальної середньої освіти  – 113, ( 40% від загальної кількості закладів), з них в ТГ – 21, в м. Одеса – 92;
  • заклади дошкільної освіти – 121  (38% від загальної кількості закладів) , в т.ч. в ТГ – 9, в м. Одеса – 112.

Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.09.2021 №35 з  00 годин 00 хвилин 23 вересня 2021 року на всій території України введено «жовтий» рівень епіднебезпеки.

Також з питань порядку денного позачергового засідання комісії ТЕБ і НС в.о. генерального директора ДУ «Одеський обласний центр контроля та профілактики хвороб МОЗ України» Віталій Гончаров та начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ  Держпродспоживслужби в Одеській області  Лідія Степанова.

На виконання протокольного рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.09.2021 №35 та рішення та позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації від 21.09.2021 №12 комісія ВИРІШИЛА:

  1. Забезпечити виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) території Одеського району Одеської області.
  2. Запровадити на території Одеського району обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки.
  3. Рекомендувати головам міських, селищних, сільських рад Одеського району вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 тощо.

Також комісією вирішено посилити роботу з інформування населення про обмежувальні заходи відповідно до запровадженого рівня епідемічної небезпеки на території району та необхідності вакцинації.

Повний текст протоколу

Перейти до вмісту