СТАРІШЕ ЗА ОДЕСУ – СЕЛО ЯСЬКИ ВІДЗНАЧИЛО СЬОГОДНІ 241 РІК ІЗ ДНЯ ЗАСНУВАННЯ

Заступник голови Одеської райдержадміністрації Олександр Ілько привітав місцевих жителів і всю Яськівську громаду зі святом та вручив почесні нагороди від голови ОдРДА Юрія Крука: Помазан Галині Іванівні – працівниці відділу землевпорядкування, житлово-комунального господарства та комунальної власності, Кириченко Світлані Йосипівні – завідуючій військово-обліковим бюро.

Урочистості на честь заснування села Яськи прикрасили талановиті виступи творчих колективів.

Олександр Ілько побажав жителям села добробуту та подальшого процвітання: «Нехай у кожній домівці панує мир та злагода, а серця наповнюються гордістю за своє рідне село».

Гостинно вітали усіх і на святковій ярмарці. А де гості, там і частування. Місцеві мешканці пригощали один одного смачними стравами та обмінювались найліпшим побажаннями.

Нагадаємо, Яськи – село, центр Яськівської територіальної громади. Розташоване за 14 кілометрів від міста Біляївка, за 40 кілометрів від найближчої залізничної станції Вигода, за 62 кілометри від обласного центру Одеса.Село Яськи засноване наприкінці 18 століття, перша згадка про нього датована ще 1780 роком. Тут існувало населення Черняхівської культури. Працьовиті місцеві мешканці і сьогодні дбають про своє рідне село. Славиться село мальовничою природою, рибалкою, сільськогосподарською продукцією.

Перейти до вмісту