АПАРАТНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОДА: ПИТАННЯ РОЗПОДІЛЕННЯ КОШТІВ ТА УРЯДОВА «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»

Сьогодні, 14 вересня, пройшла щотижнева апаратна нарада Одеської обласної державної адміністрації, яку провів її очільник Сергій Гриневецький. Участь у нараді взяв і голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук.

Про стан роботи із залучення цільових коштів соціально-економічного розвитку Одеської області за рахунок коштів субвенцій державного бюджету та коштів, передбачених для реалії завдань і заходів державних програм доповідала Марина Зінченко – директор Департаменту обласної держадміністрації. За словами доповідача, в державному бюджеті наявні 65 загальнодержавних програм і заходів, які можливо залучити на розвиток області. Аналіз проведених заходів щодо залучення коштів державного бюджету на потреби Одеської області свідчить, що структурними підрозділами ОДА проведена певна робота та залучено коштів станом на 06.09.2021 – 5 431,5 млн грн.

Також Марина Анатоліївна поінформувала щодо участі Одеської області у грантових проектах, про затверджені бюджетні програми та розподіл коштів субвенцій. Зокрема, за підсумками оцінювання сформовано перелік з 10 проєктів Державного фонду регіонального розвитку, на загальну суму 204,9 млн грн. (на умовах співфінансування за рахунок місцевих бюджетів – 129,9 млн грн), які набрали найвищу рейтингову оцінку та відповідають всім умовам конкурсного відбору.

Так, з 10 проєктів – 9 проєктів на загальну суму 194,9 млн грн – проєкти в рамках ініціативи Президента України «Велике будівництво», які будуть завершені у поточному році.

Про стан роботи регіонального контактного центру Одеської області з опрацювання звернень, що надійшли на урядову «гарячу лінію» доповіла Тетяна Беккер – директор контактного центру Одеської області.

Принцип роботи «гарячої лінії» як інструмент зворотного зв’язку з громадянами. Доповідач зазначила, що урядова «гаряча лінія» – механізм для взаємодії Уряду з громадянами, що дозволяє оперативно вирішувати проблемні питання, які порушуються у зверненнях громадян, а також удосконалювати роботу органів виконавчої влади з урахуванням громадської думки. Урядова «гаряча лінія» – 1545 працює цілодобово.

Перейти до вмісту