В РАМКАХ ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА “ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО” В ЧОРНОМОРСЬКУ ВІДКРИЛИ ВІДДІЛЕННЯ ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь в урочистому відкритті приймального відділення екстреної медичної допомоги КНП «Чорноморська лікарня» в місті Чорноморськ.

Приймальне відділення було реконструйоване та обладнане в рамках Програми Президента «Велике Будівництво».

У 2020 році заклад, як один із 13 опорних закладів охорони здоров’я Одеської області, взяв участь у програмі Президента України «Велике будівництво». Програма передбачає облаштування приймальних відділень опорних лікарень у єдиному стандарті з відповідним переліком обладнання, що має забезпечити доступність усіх медичних послуг.

На реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги КНП “Чорноморська лікарня” Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області було витрачено – 33 761 130,40 грн., а саме:

  • з Державного бюджету – 9 000 000,00 грн.:
  • кошти від підприємств, організацій обласного значення – 8 283 018,00 грн:
  • кошти місцевого бюджету – 13 186 823,00 грн.
  • власні кошти лікарні – 3 291 289,40 грн.

У реконструйованому відділенні буде працювати кваліфікований розширений штат медичного персоналу. Всі лікарі пройшли підготовку надання невідкладної медичної допомоги в екстремальних ситуаціях.

«Чорноморськ поповнися новим сучасним медичним об’єктом, який призваний поліпшити якість життя городян.

Незважаючи на непростий час, в умовах перманентних карантинних обмежень, обумовлених пандемією, завдяки Програмі Президента «Велике будівництво» відбувається поступове поліпшення і осучасненням умов для отримання населенням медичної допомоги. Один з пріоритетів Програми Президента є створення мережі таких лікарень і приймальних відділень, які наближують людей до високоякісних медичних послуг із використанням сучасного обладнання, незважаючи на те у великому місті чи маленькому сели проживає людина.  

І сьогодні я радий бути присутнім при здачі чергового приймального відділення, як частини великої програми по створенню нової сучасної медичної інфраструктури Одещини», – зазначив Юрій Крук.

Перейти до вмісту