Економія коштів місцевих бюджетів у сумі 850 тис. грн. та 2 відмінені закупівлі – такі сьогодні результати відпрацювання робочої групи Одеської РВА “Прозорість і підзвітність”, під час якої проаналізували оголошені закупівлі громад Одеського району.

🖋 Начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак зібрав керівництво Визирської, Доброславської, Чорноморської міської та Фонтанської громад.

До заходу долучились члени обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» з Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної військової адміністрації.

Розглянуті закупівлі стосувались, зокрема, придбання канцелярського приладдя, замовлення послуг з косіння трави, висвітлення у ЗМІ, ремонтних робіт та виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Учасники робочої групи одразу ж звернули увагу на завищену вартість матеріалів та недоцільність придбання деяких послуг через вирішення цих питань іншим шляхом.

Так, рекомендовано звернути увагу на можливість співпраці з обласним центром зайнятості з метою залучення мешканців району до суспільно корисних робіт, адже Одеська районна військова адміністрація спільно з військовим командуванням нещодавно ухвалила рішення щодо їх організації.

Очільник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак наголосив, що робота у зазначеному напрямку є ефективною і корисною для громад під час військового стану.

Перейти до вмісту