«Війна – це не час займатись марнотратством, сьогодні на часі – допомога військовим», – вважає очільник Одеського району Олександр Гринчак.

Порівнювати потреби громад та першочерговість витрат до війни та під час війни – некоректно. Розпорядники коштів місцевих бюджетів мають відчувати ситуацію в країні, проблеми в енергетичній галузі та загальний курс держави на шляху до стабілізації економіки з метою покращення побуту громадян. Варто розуміти, що необхідність підтримувати військових – це аксіома сьогодення, тому що наша Перемога – лише у наших руках.

Засідання районної робочої групи «Прозорість і підзвітність» носить рекомендаційний характер, тому начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак уважно розглядає ситуації з кожною громадою окремо та разом з профільними фахівцями РВА та ОВА для відпрацювання в кожному конкретному випадку механізму вирішення питань.

Сьогодні були запрошені керівництво Фонтанської сільської ради Одеського району та представники КП «Ритуальна служба» сільської ради через резонанс окремих питань серед населення.

Розглянули витрати підприємства, доцільність яких неможливо зрозуміти у військовий час, враховуючи важку ситуацію в країні. Це – витрати, спрямовані на влаштування освітлення та будівництво господарських споруд на кладовищах загальним обсягом 4,3 млн грн. Члени робочої групи висловили свої думки та надали відповідні рекомендації. Відбулась принципова ділова розмова.

Підсумовуючи нараду, Олександр Гринчак вкотре звернув увагу на необхідності раціонального та ефективного використання коштів, а також уникнення не критично важливих витрат.

Перейти до вмісту