Сьогодні весь світ говорить про Україну на Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні.

Начальник Одеської районної військової Олександр Гринчак презентував Одеський район Одеської області, участь від якого на міжнародному заході беруть керівники трьох громад – міський голова Одеси Геннадій Труханов, сільський голова Красносілки Марина Архірій, селищний голова Авангарду Сергій Хрустовський.

“Маю за честь бути тут разом з колегами з усіх регіонів України. Захід дійсно об’єднав лідерів урядів країн, місцевого самоврядування, міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства. Тут презентуються масштабні та потужні проєкти з відновлення нашої рідної України.

Потужні виступи Олафа Шольца, Володимира Зеленського, Урсули фон дер Ляєн.

🔝 Ключовий меседж – відновлення, у тому числі, енергетики.

Скоро в Україні будуть сонячні панелі, бо ЄС хоче децентралізувати енергетику через обстріли. Одеський район дуже потребує цієї допомоги, адже енергетика життєвого необхідна для усіх мешканців”, – зазначає очільник Одеського району.

Гарна новина – під час масштабного заходу у Берліні підписано Меморандум з Італією про партнерство у повоєнному відновленні Одеси та Одеської області.

Документ спрямований на співпрацю у галузях містобудування, цифрових технологій, щодо енергетичної та екологічної безпеки, а також розвитку малих та середніх підприємств, підтримки молоді, культури та туризму.

Допомога надаватиметься відповідно до національних стратегій, програм і процедур України у координації з діяльністю Міжвідомчої координаційної платформи донорів для України.

З боку України Меморандум підписав виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков, з боку Італійської Республіки – заступник Голови Ради міністрів – Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Антоніо Таяні.

Підтримка європейських партнерів важлива і тут вона дуже відчувається. Це так важливо – бачити обличчя людей і розуміти, що ми не самотні у цій боротьбі.

««Відбудоване зараз в Україні, відремонтоване, захищене буде слугувати і Європі як основа протягом наступних десятиліть, а також буде доказом того, що арсенал Росії не збереже таку зброю як блекаут», – зазначив Президент України Володимир Зеленський.

🌏Разом до відновлення. Разом до перемоги. 🤝

https://t.me/Oleksandr_Grinchak_Odeska_RDA/1770

Перейти до вмісту