Сьогодні начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак провів розширену робочу нараду Одеської районної військової адміністрації Одеської області з екологічних питань.

У нараді взяли участь в.о. заступника начальника Одеської РВА Андрій Тимченко, директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної військової адміністрації Ірина Шатохіна, начальник Одеського районного управління ГУ ДСНС України в Одеській області Микола Федькалов, начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та Нижнього Дунаю Роман Пукало, виконувач обов’язків директора філії “Одеське лісове господарство” державного спеціалізованого господарського підприємства “Ліси України” Роман Дмитренко, директор Нижньодністровського національного природного парку Сергій Кротов, заступник начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу Анжела Балаклеєць.

🗑 Обговорили проблемні питання, які виникають у сфері управління відходами, а також превентивні заходи з ліквідації та запобігання утворенню стихійних сміттєзвалищ. Також обговорили ситуацію, яка склалася навколо полігону Одеське сміттєзвалище ТПВ-1 «Дальницькі кар’єри».

🌊 Значну увагу приділили екологічному стану водних ресурсів на території Одеського району. Учасники заходу виокремили основні порушення порядку надання водних об’єктів у користування, а саме: використання водних об’єктів без договору оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом та без оновленого паспорту водного об’єкта.

🔥 Третій блок питань – про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ, сільгоспугідь, земельних ділянок, зайнятих стихійними сміттєзвалищами у літній період 2024 року.

🖋Очільник Одеського району Олександр Гринчак акцентував увагу на важливості прозорості і підзвітності, а також налагодження взаємодії та розробку спільного плану заходів з екологічних питань в Одеському районі Одеської області. За всіма питаннями надані відповідні доручення.

Перейти до вмісту