В ОДЕСЬКОМУ РАЙОНІ ПРАЦЮЮТЬ НАД РОЗРОБКОЮ СТРАТЕГІЇ ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ

Здобувши Перемогу, Україна постане перед безпрецедентним викликом – у максимально стислі терміни відновити можливості забезпечувати гідне якісне життя людей на основі ефективної реалізації національного людського, природно-ресурсного, економічного потенціалу. Саме тому, вже зараз, розпочато роботу щодо планування повоєнної відбудови і розробку стратегії повоєнного відновлення Одеської області до 2027 року та конкретного плану заходів з її реалізації.

«Одеський район займає важливу частину Стратегії відновлення та розвитку Одеської області: як з точки зору просторового виміру, так і з точки зору економічного потенціалу. Саме тому сьогодні представники Одеської районної військової адміністрації, взяли участь у громадських слуханнях з цього питання, що пройшли на базі Біляївської громади. Подальша робота із розробки Стратегії відновлення та розвитку району, відбуватиметься з урахуванням думки громадськості, бізнесу, навчальних закладів, органів місцевого самоврядування та зацікавлених осіб» – зазначила начальник Управління з питань соціально-економічного розвитку територій Одеської РВА Майя Душак.

За словами експертів громадської організації «Агенції відновлення та розвитку», Стратегія включатиме дві частини: програмну та аналітичну. Зараз іде формування аналітичної: визначають економічний, географічний і природно-ресурсний потенціал, вивчають людський капітал, аналізують наявну інфраструктуру, презентується місцеве врядування та прораховуються фінанси, також визначають вплив війни на конкретне місто чи село.

Презентація аналітичного документу запланована на 2 жовтня, а фіналізовану стратегію представлять 18 грудня.

Перейти до вмісту