Одесу відвідав Постійний представник США в НАТО в 2008—2009 роках, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України у 2017—2019 роках Курт Волкер

В рамках зустрічей з керівництвом Одеської області та Одеського району, зранку американська делегації взяла участь в IV Молитовному Сніданку і провела двосторонні переговори з

в.о.голови Одеської ОДА Борисом Волошенковим, головою Одеської обласної ради Григорієм Діденком і Начальником Одеської РВА Юрієм Круком.

В Адміністрації Морських Портів України відбулася зустріч Курта Волкера з представниками командування ВМС, Прикордонної служби та керівниками портів.

Перш за все обговорили умови і безпековий формат забезпечення подальшої роботи Чорноморської Зернової Ініціативи. Торкнулись питання організації безпеки судноплавства в північно-західній частині Чорного моря, визначили загрози, які є на сьогодні та проговорили плани щодо реагування на них.

Також в ході розмови сторони обговорили надходження можливої додаткової допомоги, з боку міжнародних партнерів, для посилення і забезпечення в подальшому безпеки в південно-західній частині Чорного моря.

В рамках візиту до Одеси, Курт Волкер відвідав нещодавно відновлений міжнародний культурний центр «UNION», де особисто взяв участь в урочистому відкритті Євроатлантичної зали.

На завершення візиту відбулася розширена зустріч в Агенції Регіонального розвитку, де Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук презентував Курту Волкеру цілий ряд значних інвестиційних проектів, які дозволять залучати інвестиції, розвивати економіку, як конкретно Одеського району, так і в цілому регіону, та плідно співпрацювати з міжнародними партнерами.

“Сьогодні ми особливу вагу приділили інвестиційним проектам пов’язаним з морськими портами, адже вони сприятимуть розвитку всієї морської галузі. Для нас вже сьогодні, стратегічно важливо планувати відновлення інфраструктури, яке ми розпочнемо після нашої Перемоги. Ми розраховуємо на підтримку і надходження інвестицій. То ж очікуємо, що результатом візиту пана Курта Волкера стане посилення розвитку українсько-американського партнерства та зміцнення співпраці з владою та бізнес-спільнотою Одеського району” – наголосив Начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Перейти до вмісту