На флагштоку біля Одеської обласної державної адміністрації поруч із синьо-жовтим стягом замайорів прапор Європейського Союзу

Сьогодні, на флагштоку біля Одеської обласної державної адміністрації поруч із синьо-жовтим стягом замайорів прапор Європейського Союзу. Участь в церемонії підняття взяв Начальник Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук.

Вітаючи усіх з Днем Європи, Юрій Крук відзначив, що Одеський регіон завжди посідав лідерські позиції на міжнародній арені і нині Одещина має тісні зв’язки з багатьма країнами світу, зокрема в Одесі діє 25 дипломатичних установ, чотири постійних представництва міжнародних організацій, і це більше навіть, ніж в деяких країнах.

«Одесити, як і уся наша країна, зробили свій цивілізаційний європейський вибір. Співпраця з міжнародними проєктами та містами-партнерами Європи сприяє розвитку інституційної спроможності громад, дозволяє залучати інвестиції на втілення проєктів. Над цим ми працюємо постійно. Проте зараз День Європи ми відзначаємо у стані війни проти окупантів і наша країна сьогодні доводить своє право жити у вільній, демократичній, розвинутій, цивілізованій Європі. Україна героїчно, мужньо та самовіддано боронить власний цивілізований вибір, свою незалежність, суверенітет, територіальну цілісність та демократичні європейські цінності. Ціною власного життя українські Герої захищають не лише Україну від загарбника, але й усю Європу!», – сказав Юрій Крук.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Захисників української землі.

Перейти до вмісту