Спостережна комісія при ОдРВА здійснила виїзд до державної установи “Одеський слідчий ізолятор”

Представники Одеської РВА та члени громадських організацій, що входять до спостережної комісії РВА, перевірили умови утримання людей в Одеському слідчому ізоляторі з метою вивчення соціально-побутового та медико-санітарного забезпечення засуджених, дотримання їх законних прав у відповідності з чинним законодавством.

“Соціально-побутові умови засуджених задовільні. Засуджених забезпечено засобами гігієни, за графіком – банні дні, кожного тижня проводиться зміна постільної білизни, котра у кожного є в кількості двох комплектів. Крім цього, облаштовано комп’ютерний клас та спортивна зала, для навчання неповнолітніх засуджених – освітні класи”, – повідомив за результатами виїзду голова комісії, заступник начальника ОдРВА Аркадій Мкртичян.

Також були відзначено, що камери знаходяться у задовільному стані: є умивальники, туалети, засоби гігієни. Побачення регламентуються встановленими нормами.

Ще комісія розглянула та погодила подання адміністрації слідчого ізолятора про заміну засудженим невідбутої частини покарання на дострокове звільнення.

Перейти до вмісту