єППО – мобільний додаток для інформування про крилаті ракети та дрони-камікадзе, що розробила група програмістів з Одеси.

Додаток єППО, які вже з’явився на платформі Android, дозволяє кожному громадянину України долучитися до захисту неба, інформуючи сили ППО про проліт крилатих ракет, дронів-камікадзе або авіації супротивника.

Для початку роботи необхідно встановити додаток єППО на смартфон, пройти авторизацію за допомогою «Дії», та натиснути «Тест», щоб переконатися, що все працює, і бути готовими сповістити зенітників про побачену загрозу.

Після того, як ви побачили повітряну ціль, наприклад, крилату ракету або дрон-камікадзе, треба відкрити єППО на смартфоні, вибрати тип повітряної цілі, направити смартфон у напрямку руху цілі та натиснути велику червону кнопку. Після цього фахівці ППО побачать відмітку на мапі, вона доповнить інформацію з військових РЛС.

Наразі застосунок єППО доступний для платформи Android. Розробники займаються створенням версії й для iOS. Її поява очікується за декілька тижнів.

Посилання

Перейти до вмісту