АПАРАТНА НАРАДА З ГОЛОВАМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ

 «Питання виплат заборгованості із заробітної плати на підприємствах району знаходиться на нашому постійному контролі», – Юрій Крук

Про це голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук заявив на апаратній нараді ОдРДА за участю міських, сільських та селищних голів, яка пройшла сьогодні, 12 січня.

Про динаміку заборгованості із заробітної плати на підприємствах Одеського району доповіла Катерина Гладченко – начальник управління з питань соціально-економічного розвитку територій Одеської райдержадміністрації.

За словами доповідача, питома вага суми заборгованості по заробітній платі на підприємствах Одеського району серед всіх районів Одеської області становить 29,5 %. Станом на 06 січня 2022 року заборгованість наявна на 12 підприємствах та становить 22,3 млн грн. В ході доповіді начальник профільного управління навела показники тенденції зміни рівня заборгованості із заробітної плати в розрізі територіальних громад Одеського району у 2021 році, динаміку заборгованості із виплати заробітної плати у 2021 році в розрізі організаційно-правової форми підприємств, економічної активності підприємств, тощо.

На апаратній нараді розглянули питання щодо зовнішнього незалежного оцінювання як показника якості роботи закладів освіти, з якого доповів Віталій Лозов – начальник управління соціально-гуманітарного розвитку ОдРДА. Доповідач надав інформацію стосовно графіку проведення пробного та основного ЗНО у 2022 році, статистичну інформацію щодо результатів складання тестування у минулому році та відмітив падіння рівня знань випускників, зокрема з математики.

Про взаємодію виконавчих комітетів територіальних громад Одеського району з Одеською РДА в частині виконання контрольних документів вищих органів влади та роботи зі зверненнями громадян доповіла Ольга Дурбало – начальник відділу організаційної роботи, діловодства та контролю апарату ОдРДА.

Доповідач наголосила, що згідно з розпорядженням Одеської ОДА від 06.08.2021 № 823/од-2021 «Про внесення змін до Регламенту Одеської обласної державної адміністрації» «взаємодія органів місцевого самоврядування з місцевими державними адміністраціями з питань, що належать до компетенції відповідних органів місцевого самоврядування, здійснюється на рівні районних державних адміністрацій». Доповідач назвала проблемні питання та інформацію після проведення детального моніторингу в рамках вказаного питання.

Наприкінці наради голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук закликав представників громад ознайомитись з пілотним проєктом по місту Ізмаїл та попрацювати над своїми проєктами та пропозиціями в рамках нових ініціатив Президента України, зокрема програми «Велика термомодернізація» з утеплення багатоквартирних будинків. Розглянули питання передачі земель вздовж державного кордону в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби України. Голова Одеської РДА доручив скласти покроковий план реалізації цього термінового завдання по 94 таким ділянкам на 69 га сухопутного переходу в громадах Одеського району. Не оминули й питання посилення темпів вакцинації населення. Серед інших робочих питань обговорили й питання використання державних субвенцій. «Звернув увагу голів тергромад на необхідність посилення виконавчої дисципліни та взаємодії з райдержадміністрацією. На всіх ланках ми повинні забезпечувати дотримання принципу безперешкодного та своєчасного обміну інформацією. Щодо освоєння коштів державних субвенцій, то майже 50 % не освоєно та повернуться у бюджет. А ці кошти могли б піти на розвиток громад, освіту тощо. Будемо з цим працювати разом з головами громад», – зазначив голова Одеської РДА Юрій Крук.

Перейти до вмісту