АПАРАТНА НАРАДА ОДЕСЬКОЇ ОДА: УЧАСТЬ У ВИСТАВЦІ ЕXPO ТА СТАН ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ

Сьогодні, 19 жовтня, пройшла апаратна нарада Одеської обласної державної адміністрації, порядок денний якої містив декілька питань. Провів її голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький. Участь в нараді взяв голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук.

З першого питання, яке стосувалось реалізації пілотного інвестиційного проекту, що впроваджується з урахуванням рекомендацій щодо порядку розгляду та супроводу інвестиційних проектів (пропозицій), затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 05.07.2021 № 698/од-2021, доповідав Роман Григоришин – директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму облдержадміністрації.

Доповідач окреслив перспективи від участі у міжнародній виставці ЕXPO для міста Одеси, Одеського регіону та України в цілому. Такого роду виставка є відкритим майданчиком, на якому країни-учасниці демонструють унікальність своїх культур та національну ідентифікацію, свій економічний та науково-технічний потенціал. Безумовно участь у виставці сприятиме розкриттю інфраструктурного та туристичного потенціалу Одеси, а також надасть можливість створення нових робочих місць. За словами Романа Мирославовича, вже є конкретні кроки на шляху до реалізації цього масштабного інвестиційного проекту. Наступними з них будуть: створення організаційного комітету з підготовки до ЕXPO-2030, підготовка проєкту проведення ЕXPO-2030, презентація у Міжнародному Виставковому Бюро та проведення конкурсу.

В рамках другого питання порядку денного щодо стану використання коштів комунальними установами, закладами, підприємства, координацію яких покладено на структурні підрозділи обласної державної адміністрації доповідав Дмитро Радулов – директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування облдержадміністрації. За словами доповідача, протягом 9-ти місяців 2021 року до Департаменту від комунальних установ, закладів та підприємств надійшло на погодження 827 звернень загальною очікуваною вартістю – 1,1 млрд грн. Найбільшу питому вагу у складі звернень на погодження, а саме 23 % займають закупівлі енергоносіїв та оплата комунальних послуг. Загалом економічний ефект за 9 місяців 2021 року склав 12,2 млн грн. Департаментом не погоджується розрахунок очікуваної вартості закупівлі, проведений Замовником на підставі комерційних пропозицій учасників відповідного ринку,за цінами за одиницю товару, які значно перевищують середньоринкові ціни по України.

«Ми маємо на меті максимально ефективно використовувати економічний, інфраструктурний, туристичний, культурний потенціал Одещини, як всередині країни, так і на міжнародній арені», – зазначив голова Одеської РДА Юрій Крук.

Наприкінці наради голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький вкотре наголосив на необхідності та важливості вакцинації, і відмітив зростання її темпів та навіть масовість протягом останніх декількох діб.

Перейти до вмісту