ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ЮРІЙ КРУК ПРИВІТАВ 28 ОМБр З НАГОДИ ДНЯ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь в урочистостях з нагоди Дня захисників і захисниць України та привітав особовий склад 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу зі святом.

«Вітаю Вас і увесь особовий склад 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу з Днем захисників та захисниць України! Водночас 14 жовтня ми відзначаємо День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, які символізують спадковість військових традицій і зв’язок цілих поколінь захисників та захисниць Батьківщини.

У важкі для країни часи українці стають пліч-о-пліч та доводять, що в їхніх жилах тече кров вільних і мужніх козаків. 28 ОМБр – тому яскравий приклад. Ви брали участь в найуспішніших операціях Збройних сил України, мужньо бороните нашу землю, демонструєте найкращі принципи, що відповідають гаслу бригади – «Волею та залізом».

Прийміть мої щирі привітання і слова вдячності за вашу незламність та героїзм! І низький уклін тим, хто віддав своє життя в ім’я суверенітету та територіальної цілісності України. Нехай вас оберігає Пресвята Богородиця, міцного вам здоров’я, надійних тилів, родинного тепла і Миру!» – привітав військових Юрій Крук.

28 окрема механізована бригада – військова частина у складі Сухопутних військ Збройних Сил України військ оперативного командування «Південь».

З початком проведення антитерористичної операції на сході країни 28 ОМБр приймає безпосередню участь в боях, вела бойові дії з російським агресором та незаконними збройними формуваннями поблизу населених пунктів Донецької і Луганської областей. 03 червня 2015 року бригадою була проведена одна з найуспішніших операцій Збройних сил України по відбиттю масованого наступу незаконних збройних формувань.

За період проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил у військовій частині загинуло в боях та померло 190 військовослужбовців. Ще 472 – отримали поранення. За цей період державними нагородами було відзначено 152 військовослужбовців, з них 74 посмертно.

Відповідно до Указу Президента України від 22.08.2019 №618/2019 «Про присвоєння почесних найменувань військовим частинам Збройних Сил України та уточнення деяких найменувань» 28 окремій механізованій бригаді було присвоєно почесне найменування “імені Лицарів Зимового Походу” та визначено надалі іменувати її – 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу.

Гасло 28 ОМБр  «Волею та залізом».

Перейти до вмісту