ПИТАННЯ ВАКЦИНАЦІЇ, СТАН БУДІВНИЦТВА ДОРІГ ТА БЕЗПЕКА У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ: ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Третього серпня під головуванням очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького пройшло засідання колегії Одеської ОДА. Участь у заході взяв голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук.

Порядок денний засідання містив три питання.

Найголовнішим питанням, яке обговорили на засіданні було – щодо вакцинації населення, на чому окремо наголосив очільник Одеської ОДА Сергій Гриневецький. Збільшення кількості вакцинованого населення – це завдання поставлено перед усіма головами територіальних громад, керівниками підприємств регіону, і знаходиться під контролем в тому числі районних державних адміністрацій.

Про стан будівництва доріг в Одеській області доповідав Віктор Лунгул – директор Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства обласної державної адміністрації. За словами доповідача, у 2021 році ведуться роботи з поточного та капітального ремонту на 10-ти об’єктах – автомобільних дорогах загального користування місцевого значення, 83 об’єкти – на стадії проектних робіт. На будівництво, реконструкцію, капітальний, поточний середній, дрібний ремонти та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у поточному році заплановано спрямувати 2 615 200,8 тис. грн. Фінансування проводиться з державного, обласного, місцевого бюджетів спільно із залученням кредитних коштів. Оперативне виконання станом на 19 липня 2021 року складає 1 691 137,571 тис. грн. (64,67 %). Співдоповідачем з цього питання виступив Дмитро Рибалка начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області.

Готуються до реалізації декілька мегапроектів: капітальний ремонт М-05 Київ – Одеса, реконструкція та капітальний ремонт М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, будівництво дороги в Обхід селища Сухий лиман та будівництво і реконструкція ділянок автомобільної дороги М-28 Одеса – Южний, будівництво ділянки дороги М-15 Одеса – Рені в обхід Республіки Молдова.

«Треба визнати, що у регіоні фактично 85 % місцевих доріг потребують ремонту. Це дороги в територіальних громадах, керівники яких мають приділити увагу якісній підготовці проектно-кошторисної документації, експертизи та тендерів на проведення робіт, щоб отримати фінансування. Що ж стосується вакцинації населення, то нам потрібно наростити темпи вакцинації перед початком навчального року та осіннього сезону. Сьогодні скликав термінову нараду стосовно перебігу вакцинації з керівниками портів, розташованих на території Одеського району, як підприємств з найбільшою кількістю штатних працівників», – зазначив голова Одеської РДА Юрій Крук. 

Також під час засідання колегії було наголошено, що згідно Указу Президента України № 307/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 червня 2021 року «Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору» Одеська обласна державна адміністрація спільно з Міністерством розвитку громад та територій України у тримісячний термін має подати узгоджені пропозиції щодо пілотних регіональних проєктів у сфері євроатлантичної інтеграції. Одещина буде вносити наступні об’єкти: мости через Дунай та Дністровський лиман, Хаджибеївську дамбу (дорога), Іванівський шляхопровід, дорога Одеса-Херсон на 4 полоси.

Про виконання заходів з питань безпеки життєдіяльності, охорони праці, пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, профілактики травматизму у закладах освіти області доповідав Олександр Лончак – директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації. На території Одеської області функціонує 1760 закладів освіти різних типів та форм власності, з них 788 закладів загальної середньої освіти, 879 закладів дошкільної освіти, 33 заклади професійної (професійно-технічної) освіти, 60 закладів фахової передвищої та вищої освіти. Характерною для закладів освіти є проблема зношеності обладнання, відсутності або несправності автоматичних систем пожежної сигналізації та оповіщення людей, потреба в заміні або ремонті системи електропостачання та дообладнанні первинними засобами пожежогасіння. Підлягають перевіркам на Одещині 1 тис. 412 закладів освіти, зокрема: 461 заклад дошкільної освіти, 780 закладів загальної середньої освіти, 70 закладів позашкільної освіти, 33 заклади професійної (професійно-технічної) освіти, 43 заклади фахової передвищої та вищої освіти. Станом на 12.07.2021 року здійснено 875 заходів державного нагляду (контролю) щодо закладів освіти. Вирішення вказаних проблемних питань у значній мірі залежить від фінансової підтримки з боку держави. Однак питання матеріально-технічного, господарського та фінансового забезпечення законодавчо покладається на засновника (голову громади) та керівника закладу освіти.

Згідно порядку денного також заслухали інформацію «Про представлення до нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України». Поінформувала з цього питання Галина Гуменюк – відповідальний секретар комісії по державних нагородах України в Одеській області.

Тож за підсумками колегії вирішено вжити необхідних заходів відповідного реагування стосовно всіх розглянутих питань.

Перейти до вмісту