ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РДА ЮРІЙ КРУК ПРОВІВ ТЕРМІНОВУ НАРАДУ ЩОДО ВАКЦИНАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук спільно з директором Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталією Одарій-Захар’євою провів термінову робочу нараду з керівниками портів, що розташовані на території Одеського району. Тема наради вкрай важлива і гостра  – вакцинація населення як інструмент запобігання поширенню захворюваності на COVID-19.

В ході наради Олександр Олійник (ДП «МТП «Южний», Вадим Михайлов ДП «МТП «Чорноморськ» та Олексій Мясковський (ДП «Одеський МТП») запевнили, що на підприємствах, які вони очолюють проводиться просвітницька робота та формуються списки працівників, які хочуть отримати вакцину.

Зі свого боку Департамент охорони здоров’я області готовий надати своїх представників для участі у  зустрічі з колективами вищевказаних підприємств і надати вичерпну інформацію, аби позбавити працівників стереотипних острахів.

«Сьогодні держава надає всі умови для вакцинації – безкоштовні вакцини CoronaVac, Pfizer або Moderna, працюють мобільні бригади, функціонують центри масової вакцинації. Водночас потрібно підвищувати рівень обізнаності населення в цьому питанні. Оперативно та спільно ми виробили модель реалізації проекту масової вакцинації портовиків і членів їх сімей. Будуть залучені мобільні бригади області, медсанчастини підприємств. Фахівці Департаменту охорони здоров’я та Центру громадського здоров’я напоготові виїжджати на місця», – зазначив голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук. 

Слід додати, що всі присутні виразили єдине бачення розвитку ситуації і готовність вжити всіх необхідних заходів задля профілактики захворювань в колективах зазначених підприємств.

Перейти до вмісту