ОДЕСЬКІ АГРАРІЇ ЗІБРАЛИ 2 МІЛЬЙОН ТОНН ЗЕРНА НОВОГО ВРОЖАЮ

В Одеській області зібрано другий мільйон тонн ранніх зернових врожаю 2021 року.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький привітав одеських аграріїв з нагоди намолоту другого мільйона тонн зерна нового врожаю і висловив переконання, що досягнення такого вагомого результату стало можливим завдяки високоефективній, умілій організації праці, впровадженню сучасних технологій вирощування зернових культур.

«Від щирого серця висловлюю подяку аграріям Одеської області за їх напружену та самовіддану працю, мудрість у поєднанні з багатим життєвим і професійним досвідом. Переконаний, що Ваша відданість славетним одеським хліборобським традиціям й надалі сприятиме зростанню добробуту Одещини», – зазначено у вітанні Сергія Гриневецького.

Як повідомляють в Департаменті аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА, станом на 2 серпня обмолочено 533 573 га ранніх зернових і зернобобових культур (72,4 % до прогнозу), намолочено 2 153 623 тонн зерна нового врожаю.

«На сьогодні найвища врожайність спостерігається: по озимій пшениці в Подільському районі – 44 ц/га; по озимому, ярому ячменю і гороху в Білгород-Дністровському районі – 50 ц/га, 36,4 ц/га і 29,1 ц/га відповідно» – зазначає директор Департаменту Алла Стоянова.

Лідери по валу зернових, по озимій пшениці – аграрії Березівського району, де обмолочено 79,5 тисяч гектар, намолочено – 298 125 тонн; трударі Білгород-Дністровського району мають вал у 225 516 тонн, обмолотивши 51 7092 гектара і замикають трійку лідерів хлібороби Подільського району з валом у 194 680 тонн, обмолотивши вирощений врожай на площі у 44 246 гектар.

«Відзначу, що середня врожайність на сьогодні по області становить 40,4 центнера з одного гектара, в тому числі озимої пшениці – 41,1 ц/га, озимого ячменю – 41,4 ц/га, ярого ячменю – 32,6 ц/га, гороху – 19 центнера з одного гектара» – додає директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин.

По озимому ячменю найбільший вал мають в Білгород-Дністровському, Болградському та Ізмаїльському районах – 212, 181 і 112 тисяч тонн відповідно.

Зазначимо, в 2016 році Одеська область зібрала рекордний урожай зернових і зернобобових в обсязі 3,8 млн тонн. Чи вдасться трударям полів перевершити власний рекорд цьогоріч – покажуть і врожайність, і час, і погода. Наразі жнива на ланах Одеської області тривають.

Перейти до вмісту