ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РДА ЮРІЙ КРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ В АПАРАТНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій апаратній нараді, яка пройшла під головуванням очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького. Порядок денний наради містив три питання.
Найобговорюваніше з них стосувалось стану реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми в Одеській області, з якого доповіла Дементьєва Тетяна – виконуючий обов’язки директора Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОДА. Серед іншого рекомендовано на місцях (всім територіальним громадам Одеської області) посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, налагодити спiвпрацю з територiальними iнспекторами працi щодо виявлення випадкiв нелегального використання працi. З 2018 року по теперiшнiй час 41 людина отримала статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, в тому числі: 17 чоловіків, 21 жінка і 3 дітей. Торгівля людьми займає третє місце у світі серед злочинної діяльності за рівнем прибутковості. В ході обговорень надано доручення залучити представників Служби Безпеки України, Національної поліції, прикордонної та митної служби до роботи над зазначеною проблемою. Це питання гостре як для України в цілому, так і для Одеської області. Його планується винести на чергове засідання колегії Одеської обласної державної адміністрації.
Про стан використання коштів комунальними установами, закладами, підприємствами, координація діяльності яких покладено на структурні підрозділи обласної державної адміністрації доповідав Дмитро Радулов – директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА. Доповідач поінформував, що за І півріччя 2021 року виявлені певні порушення принципу ефективності та економії при проведенні окремими установами. Зокрема, протягом вказаного періоду до Департаменту від комунальних установ, закладів та підприємств надійшло на погодження 479 звернень загальною очікуваною вартістю – 380 493,6 тис. грн, інші – 31 звернення загальною очікуваною вартістю 23 283,8 тис. грн. Голова ООДА Сергій Гриневецький дав тиждень для врегулювання питань, що виникли. Вразі відсутності позитивної тенденції буде створено дисциплінарну комісію та вжито відповідні заходи.
Про впровадження та розвиток послуги патронату над дитиною в Одеській області доповіла Пашко Ольга – директор Одеського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Патронат над дитиною – найбільш інноваційна соціальна послуга, впровадження та розвиток якої регулюють: Сімейний Кодекс України (глава 20 ст. 252 – 256), Закон України «Про охорону дитинства» Постанова Кабінету Міністрів «Деякі питання здійснення патронату над дитиною» № 148 від 16.03.2017 року. Сьогодні в Одеській області функціонує дев’ять сімей патронатних вихователів, одна з них проживає на території Одеського району – у Біляївці. Найближчим часом районна Служба у справах дітей готує ще двох дітей до передачі до патронатної родини. Станом на 07.07.2021 року 39 дітей вибули з сімей патронатних вихователів. Причини влаштування дітей у родини патронатних вихователів розподілені наступним чином:
• 58,3 % бродяжництво, вживання алкогольних напоїв батьками, не виконання батьківських обов’язків тощо;
• 19,4 % загроза життю та здоров’ю дітей/насильство;
• 13,9 % хвороба батьків;
• 8,3 % смерть батьків.
Слід додати, що впровадження даної послуги в Одеській області дозволить кожній дитині виховуватись у родині та відчути батьківську турботу і любов.

Перейти до вмісту