ГОЛОВА ОДЕСЬКОЇ РДА ЮРІЙ КРУК ВЗЯВ УЧАСТЬ У СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій селекторній нараді з керівниками інших районних держадміністрацій та головами територіальних громад, яка пройшла під головуванням очільника Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького. Порядок денний наради містив декілька питань.
Про фінансування відпускної кампанії педагогічних працівників та оздоровлення дітей у літній період доповідала Марина Зінченко – директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації.
Зокрема, доповідач повідомила, що середній розмір відпускних педагогічним працівникам по Одеській області складає 30 319,4 грн. Розрахункова потреба станом на 15 липня 2021 року складає 1 410, 3 млн грн, профінансовано у сумі 1 096,3 млн грн.
Що ж стосується оздоровлення дітей, то на території Одеської області функціонує 24 дитячих оздоровчих закладів та організовано 428 таборів відпочинку на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Прогнозована кількість дітей, що буде оздоровлена за період цьогорічної кампанії становить 32 тисячі 643 дитини.

З питання про стан реалізації загальнодержавного соціального проекту Президента України «Активні парки – локації здорової України» проінформувала Валентина Кольчак – начальник управління фізичної культури і спорту обласної державної адміністрації.
Необхідність реалізації вказаного соціального проекту викликана низьким рівнем залучення населення до занять фізичною культурою і спортом. У кожній територіальній громаді області планується створити спортивні локації, що будуть розташовуватись в парках (скверах), де встановлять спортивні знаряддя для тренувань. Станом на 20 липня 2021 року на території Одеської області визначено 10 локацій, що увійшли до проекту. Серед них є й місто Чорноморськ, розташований на території Одеського району. Таким чином кожен бажаючий зможе займатись спортом, уникаючи контакту з іншими людьми, що надважливо в умовах епідемії коронавірусу.

В ході наради порушувались питання, що особливо актуальні у літній період: безпека громадян на воді, хаотичне засмічення курортних зон, оздоровлення дітей у громадах, перебіг вакцинації населення.

«Вирішення означених питань потребує активної співпраці обласної та районних адміністрацій з органами місцевого самоврядування. Тому під час наради вчергове звернув увагу голів територіальних громад на необхідність своєчасного надання інформації на запити районної адміністрації, які направляються до тергромад, зокрема, за дорученнями голови облдержадміністрації та центральних органів виконавчої влади», – зазначив голова Одеської райдержадміністрації Юрій Крук.

Перейти до вмісту