Голова Одеської РДА Юрій Крук взяв участь в апаратній нараді Одеської ОДА

Голова Одеської районної державної адміністрації Юрій Крук взяв участь у щотижневій апаратній нараді, яка пройшла 15 червня під головуванням очільника Одеської облдержадміністрації Сергія Гриневецького.

Порядок денний наради містив декілька питань.
Про виконану роботу у сфері земельних правовідносин за 5 місяців поточного року доповіла директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова. Зокрема, доповідач повідомила, що втрати місцевих бюджетів складають понад 12 млн грн на рік з причини відсутності належного контролю з боку органів місцевого самоврядування за користування водними об’єктами.
Станом на 01.01.2021 на території області обліковується 515 водних об’єктів (озера, ставки та водойми), їх загальна площа –
9,5 тис. гектарів. З них лише 184 об’єкта передано в оренду. Загальна сума орендної плати складає 660 тис. грн на рік або 287 грн за 1 гектар площі. Решта 331 об’єкт використовується без оформлення будь-яких документів та без офіційної оплати за їх використання. Департаментом проведена робота з приведення у відповідність до вимог чинного законодавства раніше укладених районними адміністраціями та обласною радою діючих договорів оренди по 16 водних об’єктів загальною площею 2,3 тис. гектар.

Наступним у порядку денному був блок питань, що стосувався інформації про стан підготовки проєктів рішень Одеської обласної ради для розгляду на пленарному засіданні сьомої сесії Одеської обласної ради VII скликання. Зокрема, про звернення депутатів облради, що входять до складу постійної комісії з питань транспортно-комунікаційної інфраструктури, морегосподарського комплексу та цифрового розвитку. Очолює її Юрій Крук, який проінформував, що попередньо були ухвалені звернення депутатів облради, щодо ситуації, що склалась на державному підприємстві «МТП «Чорноморськ» та сприяння підтримці українських моряків, які працюють у світовому торговельному мореплавстві. В обох зверненнях, що будуть направлені до Міністра інфраструктури України та Верховної Ради відповідно народними обранцями запропоновані реальні кроки для конструктивного виходу зі становища.

Перейти до вмісту