Один мільйон гривень зекономлено громадою Одеського району після нещодавнього розгляду на засіданні обласної робочої групи «Прозорість і підзвітність».

Предметом закупівлі були послуги з охорони, які, по суті, дублюють функції державних правоохоронних інституцій.

Питання винесено на найближчу березневу сесію громади, а кошти буде спрямовано на більш дотичні для військового стану витрати.

«Разом з членами комісії звернули увагу на величезну суму запланованої тендерної закупівлі та визначили її недоцільність.

Зі свого боку обґрунтували та визначили, що дана послуга дублює функції поліції. Порадили керівництву громади витрачати кошти більш раціонально.

На ці гроші можна відновити якийсь з понівечених агресором об’єктів, допомогти постраждалим мешканцям громади та внутрішньо переміщеним особам, спрямувати кошти на підтримку захисників та захисниць на передовій.

Акцентую увагу керівництва громад, що ми й надалі будемо ретельно контролювати, аби кошти місцевих бюджетів використовувалися лише на найнеобхідніше. А всі публічні закупівлі проходили чесно та прозоро», – зазначив начальник Одеської районної військової адміністрації Олександр Гринчак.

Перейти до вмісту